GYGD'nin Temsiliyeti!

Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği ile Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin bir birine karıştırılmasın ilişkin yazılı bir açıklama yapan GYGD, yaşanan karışıklığı gidermek mamacıyla bünyesinde bulunan gazetelerin isimlerini açıkladı

Haberler 29.07.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl ç Güvenlik Stratejik Daire Bakanl tarafndan geçtiimiz hafta Diyarbakrda düzenlenen Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi çaltay ile ilgili Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei ve Diyarbakr Yerel Medya Derneinin yapm olduu iki farkl açklama kentteki gazetecilerin kafasn kartrd. Bunun üzerine harekete geçen Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei (GYGD) bünyesinde yer alan kentte yaym yapan gazeteleri açklad.

8 gazete GYGD bünyesinde

Yaanan kafa karkln gidermek isteyen GYGD yönetim kurulu, derneklerinin bünyesinde Diyarbakr Söz ve Yayn Gurubu, Yenigün, Öz Diyarbakr, Güneydou Güncel, Olay Gazetesi ve Özgür Haber, Ergani Haber, Bismil Haberin yer aldn duyurdu. GYGD tarafndan yaplan yazl açklamada u ifadeler yer ald

Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei olarak geçtiimiz hafta içinde Diyarbakrda çileri Bakanl ç Güvenlik Stratejik Daire Bakanl tarafndan gerçekletirilen Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi çaltay ile ilgili Diyarbakrdan hemen hemen hiçbir yerel gazete temsilcisinin davet edilmemesine dikkat çekip, kabul edilemez tepkisini içeren bir yazl açklama yapmtk.

Açklamalar kafalar kartrd

Ciddi anlamda ve hakl olarak gündem oluturan bu tepkimizin ardndan kentte faaliyet yürüten ve ksa ad DYMED olan, Diyarbakr Yerel Medya Dernei adl kurulu bir açklama yapma zorunluluu hissetmi olacak ki, yapt. Ardndan söz konusu dernein bakan sosyal medya üzerinden, Dernek Yönetim Kurulu mahreciyle yaplan açklamann kendi bilgisi dnda yapldna vurgu yaparken, çaltaya yerel gazetecilerin çarlmamasn olumlayan bir tavr ortaya koymutur. Tabi bu beyanat ve kar açklama söz konusu dernei kendi iç sorunlardr, bizi balamaz. Ki asl mevzumuzda bu deil. ki ayr açklamadan kafas karan birçok meslektamz ve arkadamz, söz konusu çelikinin ksa ad GYGD olan ve kentte ve ilçelerimizde yaymlanan birçok gazete ile beraber hareket eden Güneydou Yerel Gazeteciler Derneinde yaandn sanarak bizleri arad.

Her iki dernek bir birinden ayrlmal

Kamuoyunun, kentimizde faaliyet yürüten bu iki dernei birbirinden ayrmalar adna, söz konusu handikapn derneimiz içinde olmadn duyurma gerei hasl olduundan bu yazl açklamann yaplmas zaruri olmutur. Ayrca söz konusu dernein ve iç çekimeyle gündem olan DYMEDin kentteki tüm yerel gazete, internet siteleri, televizyonlar adna hareket etme yetkisinin olmadn belirtmek isteriz. Derneimizin bünyesinde, Diyarbakr Söz ve Yayn Gurubu, Yenigün, Öz Diyarbakr, Güneydou Güncel, Olay Gazetesi ve Özgür Haber, Ergani Haber, Bismil Haber yer almaktadr. Sayglarmzla bildiririz.

Ana Sayfaya Git