Habur'a Yeni Kapı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Haberler 22.04.2018 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Habur Snr Kapsnn modernizasyonu için gerekli projeler tamamlanm, bugün de yerinde gördük. nallah haftaya yap ilet devret modeli ile bismillah deyip balayacaz. Böylelikle hem giri çklar çok kolay olacak. Buradan günübirlik giden taksicinin, esnafn ve i adamlarmzn ayr bir yollar olacak ve hzl bir ekilde giri çklar salanacaktr. dedi.

Bakan Tüfenkci, rnakn Silopi ilçesi yaknlarnda Habur Snr Kapsnda incelemelerde bulunarak, pekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüünü ziyaret etti.

Türkiyeye giri ve çk yapan araç oförleri ile görüen Tüfenkci, gümrük muhafaza ekiplerince giri yapmak amacyla gelen bir araç içerisinde ele geçirilen kaçak sigaralar inceledi.

Daha sonra Tüfenkci, bir otelde düzenlenen toplantda yapt konumada, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra Türkiye borçlarn ödeyemez, iflasn eiine gelmi diyenlerin, hükümetin ald tedbirler sonucu bir anlamda mahkum olduunu söyledi.

2017 ylnda 7.4 orannda büyüme gerçekletirildiini kaydeden Tüfenkci, öyle konutu:

Bazlar diyor ki, Türkiye büyüdü de 7.4 rakamn yakalad da bizim cebimize ne girdi veya nasl büyüdü anlamyoruz. Gelip ihracat rakamlarna, u çevre yoluna, Türkiyenin salkta ulat noktalara bakmalar, sanayi çalmalarn yerinde görmeleri lazm ve bunun her ekliyle birilerine fayda saladn görmeleri lazm ama tabii bazlar görmek istemedikleri için anladklar halde ilerine gelmedii için yalanlar ard ardna sralayarak siyaset yaptklarn zannettiler. Ama onlar ne yapmak isterlerse istesin, biz yolumuza devam edeceiz.

Hizmet etmeye devam edeceklerini dile getiren Tüfenkci, en önemlisi de Türkiyeyi büyütmeye devam edeceklerini vurgulad.

rnak, anlurfa, Mardin, Hakkari, Siirt ve Vann Türkiye ortalamasnn üzerinde genç nüfusa sahip olduunu bildiren Tüfenkci, buradaki gençlere i ve a bulmak zorunda olduklarn aktard.

Bakan Tüfenkci, öyle devam etti:

Biz bir adm attk. Dedik ki 2017 yllarnda bu bölgelerdeki güvenlii, huzuru, bar saladmzda, yaylalar, seralar, milletimizin, hizmetine ve istifadesine sunacaz. l genelinde terörün ciddi manada azalmasyla beraber, yaylalarmz mart ay itibari ile kullanma açtk. Bu admmz hem bu bölgede hem ülke genelinde hem de tarm ve hayvanclkta katk salayacak. Özellikle terörün bitmesiyle Cumhurbakanmzn önderliinde, liderliinde Türkiye 7.4 büyümesini yakalad dedik ya, ite bu büyümede nasibini rnak da Hakkari de Mardin de alyor. Altyap ve üstyap yatrmlaryla gerçekten bölgede gelecee dair bir umut buradaki yaam standardnn yükseleceine dair bir beklenti olutu. Arkadalarmz da bu anlamyla bu beklentiyi karlama anlamyla da gece gündüz çalacaklar.

- Daha önce seçim yaplsn diyenler bakyoruz ki, ipe un seriyorlar

Önlerinde 24 Haziranda bir seçim olduunu, bugüne kadar seçim popülizmini yapmadklarn dile getiren Tüfenkci, seçimler olsa da olmasa da ekonomiyi, maliye politikasn salam tutma adna asla tavizler vermediklerini, hesapsz kitapsz iler yapmadklarn vurgulad.

nallah Türkiye bu seçimleri salkl ve baar ile gerçekletirecek ve yoluna devam edecektir. imdi uluslararas camiadan da özellikle bazlar Türkiyedeki seçimleri dillerinden dolamaya baladlar. Daha önce seçim yaplsn diyenler bakyoruz ki, ipe un seriyorlar. Bu nereden çkt, baskn seçim, acele seçim, bilmem ne seçim. ifadelerini kullanan Tüfenkci, konumasn öyle sürdürdü:

Cumhurbakanmz her zaman seçimlerin zamannda yaplmasndan yanayd. Ama bir kere seçim laf telaffuz edildiinde artk bu iin hzl bir ekilde yaplp biz 2019u da kaybetmek istemeyiz. 2019da cumhurbakanl hükümet sistemine geçen bir Türkiye daha hzl karar alan, ald kararlar uygulayan ve en önemlisi de u anda ekonomimiz üzerinde ve Türkiye üzerinden oynanmaya çallan bu oyunlar veya operasyonlar önleme, boa çkarma noktasnda hem seçimlerden alnan güçle ama ayn zamanda cumhurbakanl hükümet sistemi ile Allahn izniyle bu oyunlar daha hzl bir ekilde boa çkarm olacaz. Bürokrasimiz hzlanacak, bürokratik engellerin kaldrlmas noktasnda admlarmz da atm olacaz ve gerçek anlamda hizmetkar devlet anlayna geçmi olacaz. imdiye kadar Cumhurbakanmzn liderliinde zorlama ile bunu uygularken imdi gerçekten devlet olarak da kurumsal anlamda da bu noktaya gelmi olacaz Allahn izniyle. Ekonomi bizde, bu seçimlerden etkilenmez. Sizler iinize bakn, yatrmlarnz, ticaretinize de devam edin, sizler kazann, ülkemiz kazansn.

letilen sorunlar çözme noktasnda ellerinden geleni yapacaklarn aktaran Tüfenkci, Snrn hemen ötesindeki gerek merkezi Irak hükümeti gerek Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Türk mallarna konulmaya çallan engeller noktasnda mays ay içerisinde eer ertelenmez ise ki bu 2 kez ertelendi, toplant yapacaz. Orada en üst düzeyde özellikle bu çifte vergilendirme neredeyse bir haraca dönütü. çok çeitli mallara ad konulmam vergi ad altnda kamyoncularmzdan, i adamlarmzdan kafalarna göre ücretler almaya baladlar. Bu ne uluslararas ticarete ne de komuluk hukukuna sar. Dolaysyla bizler de bunlarn giderilmesi noktasnda gerekli giriimlerde bulunduk. Israrl bir ekilde takip ediyoruz ve takip etmeye de devam edeceiz. ifadelerini kulland.

- Habur Snr Kapsnn modernizasyonu

Habur Snr Kapsnda gerekli incelemeleri yaptklarn belirten Tüfenkci, Iraka yaplan ihracatlarn neredeyse tamamnn Habur Snr Kaps üzerinden gerçekletiini aktard.

Kapnn snr ticaretini gelitirme noktasnda fonksiyon icra etmesini istediklerini anlatan Tüfenkci, konumasn öyle tamamlad:

Ayrca bu bölgemizde bulunan esnafn snr ticaretine katk sunmasn istiyoruz. Bu kapnn sadece ihracat ithalat yapanlara deil geni kesimlere etkisini olduunu biliyoruz. Habur Snr Kapsnn modernizasyonu için gerekli projeler tamamlanm, bugün de yerinde gördük. nallah haftaya yap ilet devret modeli ile bismillah deyip balayacaz. Böylelikle hem giri çklar çok kolay olacak. Buradan günü birlik giden taksicinin, esnafn ve i adamlarmzn ayr bir yollar olacak ve hzl bir ekilde giri çklar salanacaktr.

Toplantya, rnak Vali Yardmcs Adem Ergül, rnak Belediyesi Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, Silopi Kaymakam Sezer Ikta, pekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçn Özden, AK Parti rnak l Bakan brahim Halil Erkan, AK Parti Silopi lçe Bakan Fatih Bilen, rnak Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Osman Geli, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile i adamlar katld.

Ana Sayfaya Git