Habur'da tanklara manevra ve taarruz eğitimi

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma kararı ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınırında 18 Eylül'de başlattığı askeri tatbikat sürüyor. Tatbikatta, bugün tanklar manevra ve hücum eğitimi yaptı. Dün seviyesi yükseltilen tatbikat kapsamında bugün zırhlı araçlar ve tanklar birlikte çeşitli manevraler yaptıkları görüldü.

Haberler 25.09.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Habur Snr Kapsna yaknlarndaki TIR Park sahas karsnda Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yaplan tatbikat dün 7nci gününe girdi. Tatbikat kapsamnda yaklak 20 tank manevra eitimi ve ileri hücum tatbikatnda bulundu. Mermilerin kullanlmad tatbikatta engebeli arazi artlarnda tanklar ve zrhl personel tayclar birlikte seri ve hzl manevralar yapt.

HABURDA ASKER TATBKAT

Yaklak 100 metre uzaklkta kat eden tanklar sras ile ayn taarruzu hareketini gerçekletirdi. lk pozisyonuna dönen tanklarn kendi etraflarnda dönerek çkardklar toz ile kamufle olma eitimi aldklar görüldü.

Türk Silahl Kuvvetlerinden dün yaplan açklamaya göre, seviyesi yükseltilen tatbikat kapsamnda tanklar ve zrhl personel tayclarn 4-5erli gruplar halinde arazideki harekat tatbikat devam ederken, yerleme ve mevzilemeden sonra tank ve zrhl personel tayclarn manevra hareketlerinin son günlerde art gözlendi.

Ana Sayfaya Git