Habur’daki tatbikatın ortak dili: İngilizce

Silahlı Kuvvetleri'nin 18 Eylül günü Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında başlattığı ve son 3 gündür Irak askerlerinin katıldığı tatbikat devam ediyor. Tatbikatta Türk ve Irak askerleri, birbirleriyle İngilizce konuşarak iletişim kuruyor.

Haberler 29.09.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Habur Snr Kaps yaknlarndaki TIR park karsnda yaplan askeri tatbikatta 11inci gün geride kald. Türk askerlerinin sürdürdü tatbikata 3 gün önce de Irak ordusuna bal askerler de katld. Dün yaplan tatbikatta askerler msr tarlalarnn yanndaki bo sahada zrhl araçlar ile faaliyetlerini sürdürdü.

ORTAK DL NGLSCE

28inci Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Ahmet Kurumahmutun emir komutasnda yürütülen tatbikatta Irak askerlerinin anlayabilmeleri için komutlar ngilizce veriliyor. Irak askerlerinin siyah kamuflajlarn çkard ve araziye uygun renkte kyafet giydikleri görülürken, bugün arazide engel ama, geçit ama eitimleri yapld. Birlikte hareket eden Türk ve Irak askerleri belirlenen hakim tepelerde operasyon yapt. Sis bombalar ve tanklar eliinde hareket eden askerler belirlenen mevzileri ele geçirdikten sonra geri dönmesiyle tatbikatn bugünkü faaliyeti tamamland.

Snr bölgesinde askeri tatbikatlar sürerken, Türkiyenin IKBYya yapaca yaptrmlar kapsamnda kapatlmas tartlan Habur Snr Kapsnda ise girii çklarn sürdüü görüldü.

Ana Sayfaya Git