Haddinizi bilin!

104 emekli amiralin AK Parti'yi ve milli iradeyi hedef alan skandal bildirisine peş peşe tepkiler yağdı. Yargı re'sen soruşturma .başlatırken, toplumsal yükselen ses; "Haddinizi bilin.. Hodri meydan.."

Haberler 05.04.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Montrö Boazlar Sözlemesiyle ilgili 104 emekli amiralin yaymlad bildiri tepki toplad. Ankara Cumhuriyet Basavcl, bildiriyi imzalayan emekli amiraller hakknda soruturma balatt. Yaplan açklamada, 04.04.2021 tarihinde baz internet siteleri ve sosyal medya mecralarnda paylalan ve 104 amiralden Montrö bildirisi bal altnda yaynland belirtilen açklamay hazrlayanlar ile varsa irtibatl olduklar kiilerin tespiti ve yasal gereinin takdir ve ifas amacyla resen soruturma balatlmtr denildi.

ENTOP VE OKTAYDAN TEPK

TBMM Bakan Mustafa entop Yllardr, içerde darda vatan ve millet dümanlaryla cephe cephe amansz bir mücadele sürerken ortalkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurduklar gündemlerle kaos simsarl üstlenmiler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuzda sadece FETÖcü darbecileri deil, ayn kaynaktan beslendiini bildiimiz bütün darbe sevdallarn da topraa gömdü. Düünce açklama baka, darbe çarml bildiri hazrlamak baka dedi.

MEZARLIKLA ISLIK çALANLAR

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ise bildiriyi yaymlayan emekli amirallere tepki göstererek, Mezarlkta slk çalan korkaklar misali, millet iradesini ve Recep Tayyip Erdoann dik duruunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmilere ve de Türk Silahl Kuvvetlerine ayar verme hadsizliinde bulunmular. Bu vesayet muhiplerinin hevesleri en son 15 Temmuz gecesi kursaklarnda kalm, millet olarak unutamayacaklar bir ders vermitik. Bugün de her platformda gerekli cevap en net ekilde verilecektir. Göze alabilene hodri meydan ifadelerine yer verdi.

BR GRUP MÜTEKAT ASKER

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Bir grup mütekait askerin darbe dönemlerini çartran açklamas sadece kendilerini gülünç ve zavall duruma düürmütür. Bilsinler ki aziz milletimiz ve temsilcileri bu zihniyete ve vesayet heveslilerine asla geçit vermeyecektir. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun dedi.

MSB: YARGI GEREN YAPACAKTIR

Milli Savunma Bakanlnca, emekli amirallerin yaymlad bildiriye ilikin yaplan açklamada, Türk Silahl Kuvvetlerinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde yurt içinde ve dnda, hak, alaka ve menfaatleri korumak, bölgesel ve küresel bar ve istikrara katk salamak, dost ve karde ülkelerin de hakkn, hukukunu korumak için büyük bir fedakrlk ve kahramanlkla hiç olmad kadar youn ve etkin bir ekilde mücadele ettii bildirilerek, 15 Temmuz hain darbe giriimi ile iç-d fitne ve fesatlara ramen, Suriyenin kuzeyinde oluturulmak istenen terör koridorunun parçalanmas dahil, dümanlarmz hayal krklna uratan önemli baarlar elde edilmitir denildi.

TSK, DAMA GÖREVNN BAINDADIR

Açklamann devamnda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Türk Silahl Kuvvetlerinin bir bütün olduu, baarlarn görmeyen, görmek istemeyenlerin hrs, ihtiras ve haset ile körleenler olduu belirtilerek, unlar kaydedildi: Kahraman ordumuzun güçlendiinin en açk göstergesi, baaryla icra edilen operasyonlar ile says ve kapsam giderek artan tatbikatlardr. Uzun yllardan beri hayal ettiimiz harekt etkinliine ulalm ve denizde tüm zamanlarn yllk en yüksek seyir süresi gerçekletirilmitir. Sultan Alparslandan Gazi Mustafa Kemal Atatürke kadar binlerce yllk anl tarihimizden süzülüp gelen mill, manevi ve mesleki deerler ile asil milletimizin barndan çkan ve Peygamber oca olarak da bilinen Türk Silahl Kuvvetleri; Atatürkün de belirttii gibi akl ve bilimin nda, Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayn Cumhurbakanmzn direktifleri dorultusunda, sral amir ve komutanlarn emir ve komutasnda, milletinin emrinde, görev ve sorumluluklarnn bilincinde, daima görevinin bandadr. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Türk Silahl Kuvvetlerinin baarlarnda en büyük pay aziz ehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Bu vesile ile aziz ehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, ehit ve gazilerimizin kymetli ailelerine sayg ve ükranlarmz sunuyoruz.

BAKANLARDAN TEPK

çileri Bakan Süleyman Soylu da yapt açklamada, Biz buradayz. Devletimize, milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadk ve balyz. Sebepsiz bahane ve hezeyanlar üzerinden yaplan açklama tam manasyla; geçmite tandklar sfatlarn, devletin ve milletin verdii erefin farknda olmayanlarn, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize kar yaptklar edepsizliktir ifadelerine yer verdi.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu da Twitter hesabndan yapt açklamada, Kimsenin üphesi olmasn. Vesayet dönemi bitti! Biz buradayz! Hodri meydan dedi.

Salk Bakan Fahrettin Koca açklamasnda, Darbe ve vesayet heveslilerinin hevesleri daima boa çkmtr. Milletimiz bu geride kalm zihniyete cevabn en son 15 Temmuzda vermitir ifadelerine yer verdi.

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum da bildiriye tepki göstererek, Örenemediniz ama Türkiye eski Türkiye deil artk. Milletimizin iradesini yok sayarak gece yarlar bildiri yaynlamak kimsenin haddi deildir. Zihinlerinde darbenin izlerini tayan, vesayetçi odaklarla mücadele sonuna kadar sürecektir. Egemenlik kaytsz artsz milletindir ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan da Kendileri emekli olmu ancak kafalarndaki darbeci ve vesayetçi zihniyet emekli olmam. Hala bu millete ve onun seçtii lidere ayar vermeye çalyorlar. Milletimiz, lideriyle 19 yldr bu zihniyete hiç geçit vermedi, hiçbir zaman da geçit vermeyecek açklamasnda bulundu.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da bildiriye tepki gösterdi.

ALTUN: HADDNZ BLN

Bildiriye tepki gösteren letiim Bakan Fahrettin Altun da Twitter hesabndan yapt açklamada, unlar kaydetti: Neymi, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir bildiri yazmlar! 5inci kol unsurlar da hemen heyecanlanm. Oturun oturduunuz yerde. O Türkiye eskide kald! Bu millet 15 Temmuzda darbe heveslilerini nasl tepelediini dosta dümana gösterdi. Haddinizi bilin! Siz kimsiniz? Ne hakla milli iradenin meru temsilcilerine parmak sallyorsunuz? Türkiye hukuk devletidir. Bunu asla unutmayn. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. D güçlerin ezik piyonlar büyüyen, güçlenen Türkiyenin önünü kesemeyecek.

Altun ayrca, Ankara Cumhuriyet Basavclnn soruturma balattn anmsatarak, Sadece imzaclar deil, onlar cesaretlendiren de hukuk önünde hesap verecek dedi.

SYASLERDEN TEPK

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, u ifadelere yer verdi: Baz emekli amirallerin geçmiteki kötü ve çirkin olaylar hatrlatan yöntem ve üslupla bildiri yaynlamas kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatmzda neye karlk geldii bellidir. Bir dönem tadklar üniformay ve sfatlar istismar eden bu kiilerin açklamas yok hükmündendir. Bu yaptklar hem milli iradeye hem de bir dönem tadklar üniformaya saygszlktr. Bu, vesayet özlemiyle tutuan zihniyetin canl olduunun da kantdr. Dou Akdenizde hak ve menfaatlerimiz için güçlü mücadele verirken, birtakm emekli askerin suni gündemler üretmek suretiyle Mavi Vatan mücadelesini yürüten Cumhurbakanl makamn ve Hükümetimizi hedef almasna en güçlü cevaplar vermeye devam edeceiz. Seçilmi siyasi iradeye yönelik kullanlan bu ilkel dili knyoruz. Kald ki Mavi Vatanda mücadele veren ordunun bakomutann cephe gerisinde hedefe koymann askeri terminolojideki karl da bellidir. Bu zihniyetle siyasi ve hukuki mücadelemiz sürecektir. Bugüne kadar aziz milletimizin karsnda kendisine güç vehmeden her türlü vesayet odana gereken ders verilmitir, verilmeye de devam edilecektir. Deniz ehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarak, cumhuriyete, demokrasiye, vatana ve mavi vatana sonuna kadar sahip çkacamza söz veriyoruz.

BAHçEL: RÜTBELER SÖKÜLMEL, EMEKL MAALARI KESLMEL

MHP Lideri Bahçeli, Twitter hesabndan konuyla ilgili yapt açklamada, 104 emekli amiralin ortak imzal yaymlam olduklar anti demokratik ve tehditvari, ayn zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir. Bu kapsamda partimizin görüü olarak derhal alnmas gereken önlemler u ekildedir: Muhtra tarznda hazrlanarak gece yars servisi yaplan bildiride imzas bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik haklar kaldrlmal, emekli maalar kesilmelidir. Açklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruturmas yaplmaldr. Ayrca 104 vesayetçi amiralin imzasyla yaymlanan bildirinin arkas ve önü kararllkla aratrlmal, bu rezaletin içinde kimlerin olduu tevsik ve tespit edilmelidir. Konu vatandr, konu demokrasidir, konu milli iradedir. Taviz veya gecikmenin bedeli hiç kukusuz ar olacaktr ifadelerine yer verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Bakan Mustafa Destici de, bildiriye tepki gösterenler arasnda yer ald.

Ana Sayfaya Git