Hafız oğlunun yolunu gözlüyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 343’üncü gününde devam ediyor. Evlat nöbetindeki annelerden Zümrüt Salim, umutla kaçırılan hafız oğlunun yolunu gözlerken, bir yandan da 9 yaşındaki kızına hafız olması için Kuran-ı Kerim öğretiyor.

Haberler 10.08.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde 3 Eylülden beri oturma eylemi yapan ailelerden Zümrüt Salimin oturma eylemi devam ediyor. Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 2015 ylnda 14 yanda Kuran kursuna giderken kaçrlan olu Hamza için eyleme devam eden anne Zümrüt Salim, bir yandan 343 gündür hafz olunun yolunu gözlüyor, dier yandan kendisiyle birlikte aabeyinin yolunu gözleyen 9 yandaki kz Hayrunnisaya ablas ve aabeyi gibi hafz olmas için Kuran- Kerim öretiyor.

KIZIMA KURAN-I KERM ÖRETP, NÖBET TUTUYORUM

Anne Zümrüt Salim, olunun kuran kursunda hafzlk okuduunu söyledi. Kzyla HDP il binasnda nöbet tuttuunu belirten anne Salim, Kzma Kuran-Kerim öretiyorum, büyük kzmda bu sene hafzl bitirdi. nallah buna da Kuran- Kerim öreteceim, o da hafz olacak. Ben olumu kuran kursuna gönderdim, burada da kzmla nöbet tutuyorum, bu ekilde Kuran- öretiyorum kzma dedi.

NALLAH BU KURANIN HATIRI çN BENM AABEYM GELECEK

9 yandaki Hayrunnisa Salim, Hakkariden annesiyle Hamza aabeyi için geldiklerini ifade etti. Aabeyinin hafzlk yaptn belirten Hayrunnisa, Bende inallah hafz olacam ileride. Ben ile annem aabeyimin yolunu gözlüyoruz, ne zaman gelecek. nallah bu Kurann hatr için benim aabeyim gelecek. Benim ablamda hafz olmu. Benim annem bana öretiyor, ileride hafz olacam eklinde konutu.

OLUM BABAN HASTA, AABEYNN DÜÜNÜNÜ YAPMADIM, SEN BEKLYORUM

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelen anne Solmaz Övünç, çocuklarna kavuana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Evladn almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan belirten Övünç, HDP benim çocuumu nasl götürdüyse öyle getirsin. Benim cierimin parçasn söküp götürdüler. Evlatlar daa kaçrlan annelerin hepsi buraya gelsin. Bizim dayanacak gücümüz kalmad. Baran, yavrum eer sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol. Baban hasta, aabeyinin düününü yapmadm, seni bekliyorum. Seni onlara yar etmem, kurtlarn içinde seni brakmam dedi.

HEPMZ EYLEMMZDE KARARLIYIZ, çOCUKLARIMIZI STYORUZ

Mardinli olan ve Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda ile ei Hediye Begda, 5 Mays 2019da ortadan kaybolan oullar Yusufun HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrldn söyleyerek, 4 Eylül akam oturma eylemine katlmt. Olunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan baba Begda, Bugün 342nci gündür biz buradayz. Eylemimiz boyunca bugüne kadar 15 çocuk terörün pençesinden kurtularak geri geldiler. Yaptmz eylemden dolay emeimiz boa gitmedi ve bütün çocuklar benim çocuum dahil gelmeden biz buradan kalmayacaz. Herkes eyleminde kararldr diye konutu.

BARO MDYE KADAR NEREDEYD

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Komisyonunun, PKKya katlan çocuklarn derhal serbest braklmasn yönünde açklamasna da deinen baba Begda, Ben buradan baro bakanlarna ve hepsine sesleniyorum. Bu 11 aydr biz buradayz siz neredeydiniz ve 5 ile 6 yl önce kaçrlan çocuklar var ve imdiye kadar neden açklama yapmadnz ya da yanmzda bulunmadnz. Selçuk Mzrakl için 20 avukat gittiniz savunmak için eve gitsinler fakat imdiye kadar çocuklar için neredeydiler. Ben baronun açklamasn gerçekçi ve samimi bulmuyorum. Bizim evimizde huzur bile kalmad. Herkesi vicdana davet ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git