Hafıza odasına tepki gösterdi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da açılan 'Hafıza Odası' sergisine tepki göstererek, "Ben merak ediyorum. Hafıza odasını açanlara bakarsanız, Cumhuriyet Halk Partililer, HDP'liler yan yanalar. Bu hafıza odasında Dürümlü köyünde katledilenler, türküleriyle yüreğimizi yakan Aybüke öğretmen, bir köydeki üç aylık, altı aylık bebek var mıydı?" dedi.

Haberler 21.10.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet, akam saatlerinde Diyarbakra geldi. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, Kayapnar ilçesinde düzenlenen Muhtarlar Günü programna katld. Program, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Bölge ve kentteki muhtarlarn katld programda ayrca Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann görüntülü mesaj yaymland.

KILIçDAROLU TEHDT ETT, HESAP SORACAKMI, YA SENN SORACAIN HESAPTAN KM KORKAR

Burada konuan çileri Bakan Süleyman Soylu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, sözlerini hatrlatarak, Birkaç gün önce Ana Muhalefet Partisi Genel Bakan tehdit etti. Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakm. Ya senin soracan hesaptan kim korkar. Demirden korksak, trene binmeyiz ya. Bu millet hiçbir eyden korkmad bugüne kadar. 1960ta darbe yaptlar, 1961de bu ülkenin babakann astlar. O resmi bize hep gösterdiler, bizi ürkütmek ve korkutmak için. Bir daha bize itaat etmezseniz, sizin sonunuz böyle olur diye bizi ürkütmek için. Ne oldu? Millet ondan sonra yine milletin evlatlarn getirdi. 1980 darbesini yaptlar. Her tarafa mesaj verdiler. Herkesi ürkütmeye ve korkutmaya çaltlar. Ne oldu? Onlarn söyledii olmad. 28 ubat yaptlar, kimliimize, kyafetimize, inancmza, deerimize, hepsine ambargo koydular. Size yeni bir bin yl balatyoruz dediler. Dediler ki, siz bin yldr bu corafyadasnz. Her eyi deitiriyoruz. Göreceksiniz diye. Bizi deitiremediler. Bu corafyada deitiremezler. Bu corafya görevli bir corafyadr. Bu millette görevlidir. Tekrar söylüyorum, bizim görevlerimiz var, dünyaya ait sorumluluklarmz var. Bu medeniyeti anlatmaya, insanlmz anlatmaya, insanln kaybedenlere insanln hatrlatmaya, bombalara srtn dönenlere, insanln hatrlatmaya ait görevlerimiz var. Bunu hep beraber yaptk. Hep birlikte gerçekletirmekle mükellefiz diye konutu.

HAFIZA ODASINDA TÜRKÜLERYLE YÜREMZ YAKAN AYBÜKE ÖRETMEN VAR MIYDI?

Diyarbakrda açlan ve stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun da katld Hafza Odas sergisini hatrlatarak tepki gösteren Bakan Soylu unlar söyledi: Bir hafza odas açtlar. Ben merak ediyorum. Hafza odasnda açanlara bakarsanz, Cumhuriyet Halk Partililer ve HDPliler yan yanalar. Bu hafza odasnda Dürümlü de katledilenler var myd? Bu hafza odasnda türküleriyle yüreimizi yakan Aybüke öretmen var myd? Bu hafza odasnda bir köydeki üç aylk, alt aylk bebek var myd? Neyi temizlemeye çalyorsunuz? Neyi temizlemek gayreti içerisindesiniz? Burada sizlere ifade etmek istiyorum: uradaki topluluk var ya siz her eyi gördünüz. Darbe, anarik, terörizmi gördünüz. Avrupadan, Amerikadan parmak sallamak gördünüz. Aalanma gördük, hep birlikte gördük bunlar. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akam yattk, sabah kalktk. Be kat fukaralatmz gördük. Görmediimiz kalmad. Yoksulluk, fukaralk her biri görüldü. Hep beraber bir ey yapmalyz. Siyasi düüncelerimiz ayr olabilir. Fikirlerimiz ayr olabilir. Ayr etnik kökenlere sahip olabiliriz. Ayr ekilde dünyaya bakabiliriz. Ama hep beraber bir ey yapmalyz. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir daha göstermeyelim. Onlar bizim kadar mukavemetli olmayabilir. Onlar bizim kadar dayankl olmayabilir. çocuklarmza, gençlerimize elimize frsat geçirdik. Altyaps güçlü bir Türkiyeye brakyoruz. Kuvvetli bir Türkiye. Etrafndaki corafyann hayran hayran izledii bir Türkiye brakyoruz.

Programn ardndan çileri Bakan Süleyman Soylu ve beraberindekiler Yeniehir ilçesinde bulunan Sanat Sokan ziyaret ederek esnafla bulutu. Bakan Soylu ve beraberindekiler, burada gençlerle buluma gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git