Hain girişimi unutmadık!

Nurhak Ensarioğlu: "15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ni unutmadık, unutturmayacağız"

Haberler 15.07.2019 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, 15 Temmuz Hain Darbe Giriiminin 3üncü yl dönümü ile ilgili yapt açklamada, 15 Temmuz Hain Darbe Giriimini unutmadk, unutturmayacaz dedi.

HAN GRM UNUTMADIK, UNUTMAYIZ

Nurhak Ensariolu, 15 Temmuzun kendilerine FETÖcü ihanet çetesini ve kahramanca direni, vatana sadakat, ehadet ve yeniden dirilii hatrlattn söyledi. Ensariolu, haneti de sadakati de unutmayacaz ve unutturmayacaz. çünkü gaflete uyuyan ihanete uyanr. 15 Temmuz bir ehadet geçididir. çanakkalenin knal kuzularnn, Kafkaslarn, Sarkamlarn, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir ehadet ölenidir! 15 Temmuz bir dirili gecesidir! 15 Temmuz bir iman manifestosudur! 15 Temmuzu unutmayacaz, unutturmayacaz. Hain darbe ve igal giriiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zrhl araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakn silah bu millete kar kullanld. Meclis, Cumhurbakanl Külliyesi, Özel Harekat Daire Bakanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve MT saldrya urad. Genelkurmay, 15 Temmuz ehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum igal edildi. Onlarca kurumun igalini ise millet engelledi. Darbe giriimi sonucu 251 kahraman kardeimiz ehit, 2 bin 193 kardeimiz de gazi oldu. O gece herkes gibi Memur-Sen ve Salk-Sen tekilatlar olarak da ayaktaydk. Tekilatmzn her bir üyesi aileleriyle birlikte hainlere kar durmak için meydanlardayd. Yine o gece salk çalanlarmz da bir destan yazd. Bombalara ramen, kurun yamurlarna kar darbeye direnen vatandalarmz kurtarmak için canla bala mücadele ettiler dedi.

AMBULANSLARA BLE SALDIRDILAR

15 Temmuz gecesi yaral kurtarmaya giden ambulanslarda yaanan trajedilerin, hastanelerde salk çalanlarnn kucanda cennete giden demokrasi ehitlerinin ve özellikle meydanlarda olan salk çalanlarnn milletle beraber büyük bir kahramanlk örnei gösterdiini vurgulayan Ensariolu, öyle devam etti:

O gün ne kadar cesursak, bugün de ayn his ve bilinçle teyakkuz halindeyiz. 15 Temmuzda kanmzla kurtardmz emanetimizin, davamzn, geleceimizin, inancmzn, sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyeceiz. Yeni tuzaklara kar uyank olacaz. Bu vesile ile 15 Temmuz ehitlerimize rahmet, gazilerimize acil ifalar diliyor ve kendilerini ükranla anyoruz.

Ana Sayfaya Git