"Hain saldırı bizi de mağdur etti"

ŞANLIURFA'da çalındıktan sonra, teröristlerin Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yönelik bombalı saldırıda kullandığı hafif ticari aracın sahipleri, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Haberler 20.12.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devteti Mahallesinde oturan ve bir okulun kantinini ileten 51 yandaki 5 çocuk babas Mehmet Yolcu, geçen cuma günü sabah saatlerinde kalktnda evinin önünde park halinde olan 63 K 1709 plakal hafif ticari aracnn çalndn fark etti ve polise ikayette bulundu. Yolcu ailesi fertlerinin bulunmasn bekledikleri çalnt araçlar, bir gün sonra sahte plaka taklarak Kayseride 14 askerin ehit olduu, 56 kiinin yaraland terör saldrsnda kullanld.

Saldrnn ardndan gerçek plakas saptanan aracn anlurfadan bir gün önce çalnan 63 K 1709 plakal hafif ticari araç olduu anlalnca, aracn sahibi Mehmet Yolcu, ei Makbule, olu Halil, kzlar Derya ve Semanur ile yeeni Ahmet Yolcu gözaltna alnd. Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürülen anne ve 3 çocuu ile yeeni ifadelerinin ardndan serbest braklrken, Mehmet Yolcunun sorgulamasna ise devam ediliyor.

TERÖRST DEL, MADURUZ

Ei halen gözaltnda olan Makbule Yolcu, hain saldrda 14 askerin ehit olmasyla yüreklerinin yandn söyledi. Olayda madur olduklarn gözyalar içerisinde anlatan Makbule Yolcu öyle dedi:

Eim sabah okul kantinine gitmek için evden çkt srada park ettii arabann yerinde olmadn gördü. Bunun üzerine polisi arayarak, çalnt ihbarnda bulunduk. Ertesi gün çok sayda polis bizim eve gelerek, hepimizi gözaltna ald. Biz ne olduunu anlayamadk. Emniyete gittiimizde aracn Kayseride patlatldn örendik. Beni ve çocuklarm ifadeleri aldktan sonra serbest braktlar. Eimden halen haber alamyoruz. Bu hain saldr bizi de madur etti.

POLSE HMAL SUçLAMASI

Kayserideki saldrda kullanlan araçlarnn çalnmasnn ardndan anlurfa- Gaziantep otoyolundan geçtiini kendi imkanlaryla örendiklerini belirten Makbule Yolcu, bu durumu ilettikleri polislerin ise kendileriyle ilgilenmediini öne sürerek öyle devam etti:

Araç çalndktan sonra ihbarda bulununca polis, aracn halen anlurfa içerisinde olduunu söyledi. Biz ise gielerden bilgi aldk ve otoyolda olduunu polise söyledik. Ama kimse bizi dinlemedi. Eim bu bilgileri polise verdii srada onu eve göndermiler. Hatta eim; Sizi gidip ikayet edeceim. Aracm çalnd neden ilgilenmiyorsunuz? diye polislerle tartmt. Eim savcla ikayetçi olacakt ama gözaltna alnd ve aracmzn saldrda kullanldn örendik. Kayseride ehit düen vatan evlatlarna her ana gibi biz de çok üzüldük. Eer polis bizim bilgilerimiz üzerine hareket etseydi, vermi olduumuz bilgileri dikkate alsayd, belki o canl bomba yakalanr onca ehit vermezdik. Aracmz öyle ki plakasn deimeden Adanaya kadar gidiyor. Burada polisin ihmali var ve biz suçlu deiliz.

Makbule Yolcu öte yandan Burdurda üniversite eitimi gören olu Osman Yolcudan da 2 gündür haber alamadn ve gözaltna alnm olabileceini ifade etti.

ADANAYA GR YAPTIINI ÖRENP POLSLE PAYLATIK

Yolcu ailesinin akrabas Sinan Köprüba, çalnt araç için polise gidildiinde aileye uyuturucu bamllar çalmtr, benzini bitince yol kenarna brakrlar, buluruz denildiini öne sürdü.

Cuma sabah aracn çalndnn fark edilmesiyle Mehmet Yolcunun polise ikayette bulunduunu ve devamnda otoyola girdii bilgisine ulatklarn kaydeden Köprüba öyle konutu:

Akrabam olan Mehmet Yolcu, cuma sabah aracnn çalndn fark edince durumu polislere bildiriyor. Evin önünde gerekli inceleme yapldktan sonra saat 07.30 sralarnda Emin çavu Polis Merkezine ifade vermeye gittik. O srada ekipler bize; çalnt aracn anlurfa snrlar içerisinde olduu ehri terk etmedii söylendi. Karakola çalnt ihbarnda bulunduktan sonra kendi çabalarmzla aracn nerede olduunu sorgulamaya baladk. Otoban gielerinde tandklar vastasyla aracn sabah 05.03 sralarnda anlurfa-Gaziantep gielerinden otoyola giri yaptn, saat 16.00 sralarnda ise Adanaya giri yaptn örendik. Biz bu ulatmz bilgileri daha sonra polisle paylatk. Bu bilgiyi verdiimizde polisler, nasl ulatmz da sordu. Ertesi gün sabah çok sayda polis ekibi eve gelerek, Mehmet ile ei, olu, kzlar ve yeenini gözaltna ald. Biz gereken bilgileri polise verdik, onlar bize aracn ehir içinde olduunu söylediler ve verdiimiz bilgileri umursamadlar. Bizim söylediklerimize kulak asp aracn peine düselerdi bu üzücü hadise belki yaanmazd. Biz bu olayda maduruz ve balantmz yoktur. Mehmet Yolcu da halen bou bouna gözaltnda tutuluyor.

ARAç SAHB KAYSERYE GÖTÜRÜLDÜ

Aracn sahibi Mehmet Yolcu, anlurfadaki ifadesinin ardndan Kayseriye götürüldü. Geçen cumartesi günü gözaltna alnan Mehmet Yolcunun Terörle Mücadele ube Müdürlüünde yaplan sorgulamasnda çelikili ifadeler verdii örenildi. Camnn krk olmad saptanan aracnda yedek anahtar olduunu söyledii örenilen Yolcu, çelikili ifadeleri üzerine öleden sonra soruturmann sürdürüldüü Kayseriye gönderildi.

Ana Sayfaya Git