Hain Tuzak 4 Şehit!

PKK'nın bombalı tuzağında, 4 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Şehit askerlerin baba ocaklarına kör ateşi düşerken, düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Haberler 05.10.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin Yüksekova lçesine bal Esendere Beldesinde askeri aracn geçii srasnda PKKl örgüt üyeleri tarafndan daha önceden yola döenen el yapm patlayc infilak etti, patlamada Piyade Uzman çavu çavu Gökhan Topal, Piyade Sözlemeli Er Olcay çelik, Piyade Sözlemeli er Abdil Klnç ve Piyade Uzman çavu Ömer Doan ehit oldu, 4 asker de yaraland. Yaral askerler, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrld.

Olay, dün sabah saatlerinde ran snrndaki Yüksekova lçesi Esendere Beldesinde bulunan Susuzkeklik Karakolu ile Aslankara Üs bölgesi arasnda meydana geldi. Karakoldan üs bölgesine giden askeri aracn geçii srasnda, PKKl militanlar tarafndan daha önceden yola döenen el yapm patlayc inflak etti. Meydana gelen patlamada 24 yandaki Piyade Uzman çavu çavu Gökhan Topal, 22 yandaki Piyade Sözlemeli Er Olcay çelik, Piyade Sözlemeli er Abdil Klnç ve 45 yandaki Piyade Uzman çavu Ömer Doan ehit olurken, 4 asker de yaraland. Yaral askerler Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrlrken, bölgede hava destekli operasyon balatld.

VALLKTEN AçIKLAMA

Hakkari Valilii, Yüksekovada askeri araca yönelik yaplan saldr ile ilgili açklama yapt. Açklmada öyle denildi: 04.10.2017 günü limiz Yüksekova lçesi Esendere Beldesi Güvenli Mevkiinde askeri aracn geçii srasnda bölücü terör örgütü mensuplarnca yola tuzaklanm EYPnin (el yapm patlayc) infilak etmesi sonucu 4 askeri personel ehit olmu, 4 askeri personel ise yaralanmtr. Yaral personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

EHTLERN BABA OCAKLARI

ehit 24 yandaki Piyade Uzman çavu çavu Gökhan Topal ve 22 yandaki Piyade Sözlemeli Er Olcay çelikin memleketi çankrdaki evlerine ate dütü.

Olunun ehit olduu haberini alan baba Akif Topal ile anne Fatma Topal gözyalarna bouldu. ehit Gökhan Topaln Ankarann çubuk lçesinde yaan 4 kardei de ac haberi aldktan sonra çankrnn Orta lçesi Özlü Köyüne geldi. ehit Topaln bekar olduu belirtildi. ehit GökhanTopaln cenazesinin yarn çankrda törenle topraa verilecei örenildi.

EHT OLCAY çELK

Ayn patlamada ehit olan askerlerden Piyade Sözlemeli Er Olcay çelikin ise çankr Aksu Mahallesinde yaayan ailesi yasa bouldu. Baba Muammer çelik ile anne Hacer çeliki yaknlar teselli etmeye çalt. ehit çelikin anne ve babas ac haberi aldktan sonra, Ankarann çubuk lçesinde bulunan evlerine götürüldü. ehit çelikin cenazenin de yarn çubukta topraa verilmesi bekleniyor.

4 YILDIR GÖREV YAPIYOROU

Sözlemeli er Abdil Klnçn Afyonkarahisarn Bolvadin lçesinde oturan ailesine ac haber ulat. ehidin babas Bekir Klnç ile annesi Adile, kardeleri Ahmet ile Ali Klnç, ac haberi alnca gözyalarna bouldu. Fenalaan aile bireylerine salk ekipleri müdahale etti.

Ac haberi duyan köylüler de ailenin evine geldi. ehidin dedesinin Kore gazisi olduu ve öldükten sonra maann babasna kald, ailenin de bu ekilde geçimini sürdürdüü belirtildi. ehit Abdil Klnçn ise askerlik görevinin ardndan sözlemeli er olduu ve 4 yldr görev yapt kaydedildi. ehidin baba evine Türk bayra asld.

DOANIN EVNDE YÜKSELEN AIT

Karaman nüfusuna kaytl olduu örenilen Piyade Uzman çavu Doann ehit olduu haberi, Ankarann Keçiören lçesine bal Kanuni Mahallesindeki evine ulat. Salk ekipleri eliinde eve gelen askeri yetkililerden ac haberi alan ei 40 yandaki Fadime Doanla kzlar 17 yandaki Hatice Kübra ve 12 yandaki Aye Nisa gözyalarna bouldu. ehit Doann evinin bulunduu Egem Apartman ve sokak Türk bayraklaryla donatld. ehit evi, ac haberi duyan yaknlar ve komularyla dolup tat. Keçiören Kaymakam Uur Bulut da ehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ana Sayfaya Git