Hakaretten gözaltında!

ELAZIĞ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü öğretim görevlisi Tümer Coşkun, final sınavında sorduğu soruda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hakaret ettiği iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldı, ardından da gözaltına alındı.

Haberler 31.12.2016 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Valisi Murat Zorluolu, Bu öretim görevlisi ile ilgili olarak terör örgütleriyle balantl olabilecei ile ilgili adli ilem balatld dedi.

ÖRETM GÖREVLS

Frat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü öretim görevlisi Tümer Cokun, Temel Hukuk dersi final snavnda örencilere sorduu bir soruda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ailesine hakaret ettii iddiasyla görevinden uzaklatrld.

Frat Üniversitesinden yaplan yazl açklamada, 29.12.2016 tarihinde Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksek okulu bünyesinde dört farkl programn Temel Hukuk ortak dersi final snavnda Ör. Gör. Tümer Cokun tarafndan sorulan sorularda, Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayip Erdoan ve ailesine hakaret içerikli ifadeler kulland iddiasyla, snav iptal edilmi ve ilgili ahs hakknda 2547 sayl kanunun 53. Maddesi kapsamnda soruturma açlarak görevinden uzaklatrlmasna karar verilmitir denildi.

VAL AçIKLADI

Elaz Valisi Murat Zorluolu ise konu ile ilgili yapt açklamada, 29 Aralk tarihinde Frat Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulunda ortak final snavnda örencilere birtakm sorular yöneltildiini belirterek unlar söyledi:

Bu sorular, Cumhurbakanmz ve ailesine yönelik hakaretler içeriyor. Bunun üzerine üniversite yönetimi derhal idari ilem balatt. Bu öretim görevlisi görevinden uzaklatrld. Bu öretim görevlisi ile ilgili olarak terör örgütleriyle balantl olabilecei ile ilgili adli ilem balatld. Dün akam saatlerinde öretim görevlisi gözaltna alnd. Son derece üzücü bir hadisedir. Gerçekten bu öretim görevlisinin yapt ahlakszlktr. Bu memleketin ekmeini yiyen, suyunu içen bir kiinin böyle ahlaksz bir davrann içine girmi olmas hakikaten çok üzücüdür. Ama, hiç kimsenin yapt yanna kr kalmaz. Öretim görevlisi ile ilgili hem adli hem idari soruturma devam ediyor.

Ana Sayfaya Git