Hakim affetmedi!

Cumhuriyet mahallesindeki okulda, öğretmeni darp eden baba ve oğlu, nöbetci hakim affetmedi. İkisi hakkında tutuklama kararı vererek, cezaevine gönderildi.

Haberler 26.10.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyuna yansyan ve infial yaratan, Cumhuriyet köyündeki Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaoukulu Müdür Yardmcs Yasin Günein örenci velisi ve iki olu tarafndan, darp edilmesi olayyla ilgili beklenen sonuç çkt. Gözaltna alnan Mehmet Stk A. ve olu Serhat A. dün çkarldklar Nöbetçi mahkemede hakim affetmedi. Baba ve oul tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELçUK SALDIRIYI KINADI

Bakan Ziya Selçuk, Diyarbakrda bir öretmenin darbedilmesi olayna ilikin iddet kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilmesi mümkün deilken; bir eitimcinin okulda örencilerinin gözleri önünde darbedilmesini tarif edemiyorum. Saldrganlarn velimiz olmas ise baka bir ac. Olay knyor, takibimde olacann bilinmesini istiyorum. deerlendirmesini yapt.

ÖRENCLER ONLARI AYIRDI

Buarada, Eitimdeki iddet haberler hz kesmezken, Siirt il ve ilçelerde görev yapan öretmenler arasnda düzenlenen futsal turnuvasnda yumruklar havada uçutu. Öretmenlerin kavgasn örenciler zorlukla ayrd. Yaanan olay, maç izleyen örenci ve öretmenler tarafndan saniye saniye kaydedildi.

DYARBAKIRda, okulun müdür yardmcs Yasin Günei dövdüü gerekçesiyle veli Mehmet Stk A. ile olu Serhat A., gözaltna alnd. Jandarmadaki ilemleri sonras adliyeye sevk edilen baba- oul, mahkemece tutukland.

ÖRENCSN ALESNE KAYET ETMT

Olay, geçtiimiz pazartesi günü, Kayapnar ilçesinin Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda meydana geldi. Okulun müdür yardmcs ve Görsel Sanatlar Öretmeni olan Yasin Güne, iddiaya göre, örencisinin baz davranlar nedeniyle babas Mehmet Stk A.ya ikayette bulundu.

BABA VE OULLARI OKULU BASTI

Bunun üzerine okula çocuunun aabeyi Serhat A. ile gelen baba Mehmet Stk A., müdür yardmcs ile konumak istedi. Yasin Güne ile baba- oul arasnda konuma srasnda çkan tartma, ksa sürede büyüyüp, kavgaya dönütü.

ÖRETMEN GÜNE DARP EDLD

Mehmet Stk A. ile olu Serhat A., okul bahçesinde Yasin Günei dövdü. Günein yere yatrlarak, dövüldüü anlar, okulun güvenlik kameralarnca anbean kaydedildi.

Olayn ardndan Yasin Günein ikayeti üzerine jandarma ekipleri, harekete geçti. Mehmet Stk A. ve Serhat A., gözaltna alnd. Jandarmadaki ilemlerinin ardndan dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen baba- oul, çkarld mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

BAKAN SELçUK OLAYI KINADI

Öte yandan, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabndan, 21 Ekimde Diyarbakrn Kayapnar ilçesine bal Cumhuriyet köyünde bulunan Süleyman ve Muazzez Ersönmez Ortaokulunda Müdür Yardmcs ve görsel sanatlar öretmeni Yasin Günein darbedilmesiyle ilgili paylamda bulundu. Bakan Selçuk, mesajnda u ifadeleri kulland:

iddet kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilmesi mümkün deilken; bir eitimcinin okulda örencilerinin gözleri önünde darbedilmesini tarif edemiyorum. Saldrganlarn velimiz olmas ise baka bir ac. Olay knyor, takibimde olacann bilinmesini istiyorum.

ÖRETMENLERN KAVGASINI ÖRENCLER AYIRDI

Eitimdeki iddet haberler hz kesmezken, Siirtte bu kez öretmenler kava getti, örenciler onlar ayrmaya çalt. Siirt il ve ilçelerde görev yapan öretmenler arasnda düzenlenen futsal turnuvasnda yumruklar havada uçutu. Öretmenlerin kavgasn örenciler zorlukla ayrd.

Siirt 14 Eylül Kapal Spor Salonunda oynanan öretmenler aras futsal turnuva maçnda öretmenler yumruk yumrua kavgaya tututu. Farkl okullarda görev yapan öretmenler arasnda oynanan maçn biti düdüüyle birlikte birbirine giren öretmenler, araya giren örenciler tarafndan ayrld. Yaanan olay, maç izleyen seyirciler tarafndan saniye saniye kaydedildi.

Ana Sayfaya Git