Hakkari'de 15 Temmuz gazileri, yaşadıklarını öğrencilere anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu Başkanı Levent Yücel, başkan yardımcıları Üzeyir Civan ve Sabahattin Çelik, yaşadıklarını Hakkarili öğrencilere anlattı.

Haberler 16.09.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Sivil Toplumla likiler Genel Müdürlüünce desteklenen Bir Hilal Uruna Projesi kapsamnda kente gelen Yücel, Civan ve çelik, Hakkari Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda örencilerle bir araya geldi.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda konuan Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, 15 Temmuz gecesinde ehit olanlara Allahtan rahmet, gazilere ifa diledi.

FETÖcü hainlerin yllarca milletin dini duygularn kullandklarn belirten Akbyk, unlar kaydetti:

Allaha çok ükür millet teslim olmad. 251 ehit verdik, 3 bin civar yaralmz, gazimiz var. Bu sadece Türkiyeye kar, Türk milletine kar bir darbe giriimi deil, slam dünyasna kar bir darbedir. Dini, slam tahrif etmek istiyorlard. O gece Sakarya Hendekteydim. Biz de vatanda nasl koordine ederiz, nasl mücadele ederiz, biraz daha ileri giderse ne olur? Sabaha kadar bunun koordinesini yaptk. Sakaryada ufak bir giriim yaptlar ama çok ükür baarl olamadlar. O gece Allah milletin bütün korkularn ald. Hendekte de 5 bin kii toplanmt, kimsede zerre kadar bir korku yoktu. stanbulda da Ankarada da.

ehit Yaknlar ve Gaziler Federasyonu Bakan Levent Yücel de çileri Bakan Süleyman Soylunun himayesinde söz konusu proje kapsamnda kente geldiklerini ve burada bulunmaktan mutluluk duyduklarn dile getirdi.

Yaanan gelimeleri gördükten sonra vatan, millet, bayrak akyla darya çktklarn aktaran Yücel, Darya çktmzda bir telefon açp ne annemi, ne babam, ne çocuklarm arayp hakknz helal edin, biz gidiyoruz, vatan uruna belki ehit olacaz, belki gazi olacaz demeden bilinmezliklerle yalnzca vatanmz için darya çktk. Yani bir vedaya bile kendimize frsat bulamadk. diye konutu.

Sabahattin çelik de o gece ailesiyle evinde otururken sahil ksmnda askeri feribotlar ve Haliç Köprüsünde tanklar gördüünü belirterek, telefonla arad babasnn kendisinden ülkenin Cumhurbakanna sahip çkmasn ve giriime engel olmalarn istediini ifade etti.

Arkadalaryla mesajlap darya çktklarn, büyük bir Türk bayra açarak Yavuz Selim Caddesine geldiklerini, oradan da stanbul Büyükehir Belediyesinin önüne geçtiklerini anlatan çelik, öyle konutu:

BBnin önüne geldiimizde, yani ben hayatmda televizyonlarda o anlar izlemitim, direkt canl olarak gördüm. nsanlara hedef gözetmeksizin ate ediyorlard. Birlikte sokaa çktm arkadam sol tarafmdayd, gelen mermi gözünün bir tarafn komple götürmütü. Yere düüp ehit olmutu ve ben bunu fark etmedim. Biz hiçbir ekilde korkmadk. Saat 2 civarlarnda özel harekat kuvvetlerimiz geldi, emniyet müdürümüz geldi. Kar tarafn üstüne yürüdüler, püskürtüler. O arada helikopter geldi. Helikopterin atei srasnda kafatasmdan vuruldum. Beni hastaneye götürdüler. Bu vatan için can vermek büyük bir ereftir. Bunu her zaman arzulammdr. 27 gün komada kaldm.

Üzeyir Civan ise toplanan gençlerle sohbet ettiklerini ve sivil olduklar için kendilerine ate açacaklarn düünmediklerini belirterek, darbecileri uyarmak için iki elini kaldrarak üzerlerine yürüdüünü ve onlara engel olmak istedii srada elinden ve kolundan vurulduunu anlatt.

Programa l Emniyet Müdürü Salavat Mete Pnar, l Milli Eitim Müdürü Bilal Gür, ube Müdürü Oktay Kzlkaya ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git