Hakkari'de "öz yönetim" ilanına ilişkin dava

Hakkari'de sözde "öz yönetim" ilan ettiği gerekçesiyle yargılanan aralarında eski belediye başkanı Hatipoğlu'nun da bulunduğu 6 sanığa, 5 yıl ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

Haberler 27.01.2018 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride sözde öz yönetim ilanna ilikin davada eski Belediye Bakan Dilek Hatipolunun da aralarnda bulunduu 6 sana 5 yl ile 11 yl 3 ay arasnda deien hapis cezalar verildi, iki sank da beraat etti.

Yargtay 16. Ceza Dairesinin, 25 Mart 2016da sanklar eski Belediye Bakan Dilek Hatipolu, Nurullah çiftçi, Ali Tetik, Hamide Özer, lhan Kaynak, Devrim Ecere suç ilemeye tahrik, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suçlarndan verilen 15er yl hapis cezas ile tutuksuz sanklar Cihan Kahraman ve Erdem ahin hakkndaki beraat kararn bozarak, dosyay Hakkari 2. Ar Ceza Mahkemesine göndermiti.

Bozma kararna uyarak sanklarn yeniden yarglamasna balayan Hakkari 2. Ar Ceza Mahkemesinde bugün karar durumas görüldü.

ÖZ YÖNETM DAVASINDA KARAR

Tutuklu sanklar Hatipolu, çiftçi, Tetik, Özer, Kaynak ve Ecer, cezaevinden SEGBS araclyla durumaya balanrken, tutuksuz sanklar Kahraman ve ahin ile avukatlar salonda hazr bulundu.

Savunmalarn ardndan dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti terör örgütüne üye olmak suçundan eski Belediye Bakan Dilek Hatipolu ile Belediye Meclis Üyesi Nurullah çiftçiye 11 yl 3er ay, Ali Tetik ve Hamide Özere 10ar yl, lhan Kaynak ve Devrim Ecere de terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü adna suç ilemek suçundan 5er yl hapis cezas verdi.

Tutuksuz sanklar Cihan Kahraman ile Erdem ahin ise beraat etti.

Hakkari Cumhuriyet Basavclnn sözde öz yönetim ilanna ilikin soruturma kapsamnda hazrlanan iddianamede sanklarn, devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmalar talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git