Hakkari'de "özel güvenlik bölgesi" uygulaması

Kent merkezi ve 4 ilçesindeki bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Haberler 05.03.2019 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKAR - Hakkari merkezi ile çukurca, emdinli, Yüksekova ve Derecik ilçelerindeki baz alanlar, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yaplan açklamada, bölücü terör örgütü PKK ve dier terör örgütlerinin terör ve yldrma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelimesini olumsuz etkiledii bildirildi.

Vatandalarn terör saldrlar nedeniyle ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütmek ile seyahat etme hakkn kullanmaktan mahrum kaldklar belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

ÖZEL GÜVENLK BÖLGES

Valilik makammz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldrdan korunmas maksadyla bölgesinde emniyet ve asayi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr.

Tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince kent merkezi ile çukurca, emdinli, Yüksekova ve Derecik ilçeleri snrndaki 31 bölgenin 5 Mart Sal günü saat 00.00.01den 19 Mart Sal günü saat 23.59.59a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edildii bilgisine yer verilen açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasakland vurguland.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilikin detayl bilgiye Valiliin internet sitesinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git