Hakkari'de uyuşturucu ile mücadele için WhatsApp ihbar hattı

HAKKARİ Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu kaçakçıları ile mücadele etmek amacıyla 'WhatsApp ihbar hattı' kurdu. Yetkililer, hattın 7 gün 24 saat aktif olacağını söyledi.

Haberler 10.10.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Emniyet Müdürlüü, narkotik suçlarla mücadeleyi daha etkin klmak amacyla Whatsapp ihbar hatt kurdu. Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada öyle denildi:

HBAR HATTI OLUTURULDU

Teknolojinin gelitii günümüzde vatanda ile Emniyetimizin arasndaki iletiim mesafesini azaltarak narkotik suçlarla mücadeleyi daha etkin klmak amacyla Narkomobil hattmz vatandalarmzn hizmetine açlmtr.Vatandalarmz narkotik suçlarla mücadele ederken bizimle el ele vererek ve onlarn desteiyle Gelecek çin Hep Birlikte sloganyla bizlere 7/24 ulaabilecektir. çamzn gerekliliklerinden olan ve sosyal medyann en etkili araç olmas sebebiyle kullanm kapsam geni olan anlk mesajlama program Whatsapp Messenger ile vatandalarmz narkotik suçlarla mücadele aamasnda, suçun ilenme sras ve öncesini; metin, görüntü, video ve konum gibi paylama unsurlar ile anbean aktararak narkotik suçlarn engellenmesinde daha etkin olacaktr. Bu ihbar hatt, bilgi veren ahslarn kimliklerinin gizli tutulmas prensibine göre çalmakta olup, sesli arama eklinde de ihbarlar verilebilecektir. Narkotik ekiplerine hzl bir ekilde ihbarlar ulat için suçlular ile mücadele annda olacaktr. Bu kapsamda narkotikle mücadeleyi en etkili biçimde genele yaymak, iletiimdeki mesafeyi ksaltarak ulalabilirlii kolaylatrmak için kurulan 0552 155 30 30 hattmz 24 saat aktif halde vatandalarn hizmetindedir.

Ana Sayfaya Git