Haksızlığa karşı diren

Asiltürk, inanan insanların bir araya gelerek toplumdaki bir takım haksızlık, yanlış ve huzursuzluk hallerinin düzeltilmesi için birlikte hareket etme mücadelesi olduğunu söyledi.

Haberler 30.09.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Anadolu Gençlik Dernei (AGD) ubesi öncülüünde, Milli Görüçü Kurulular (MLKO) müterek organizasyonuyla, Hak, Adalet ve Kardelik Konferansnn 12ncisi düzenlendi.

Aralarnda Milli Gençlik Vakf (MGV), Anadolu Gençlik Dernei ve Cansuyu Derneinin de bulunduu MLKO müterek organizasyonuyla Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekletirilen konferansta Kuran- Kerim okundu, sinevizyon gösterimi yapld.

Güneydounun önde gelen kanaat önderleri, sivil ve siyasi parti temsilcilerinin katld konferansta, hak ve adalet merkezli bir dünyann kurulmas için konumalar yapld.

Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan Ouzhan Asiltürk, yapt konumada, inanan insanlarn bir araya gelerek toplumdaki bir takm hakszlk, yanl ve huzursuzluk hallerinin düzeltilmesi için birlikte hareket etme mücadelesi olduunu söyledi.

MÜMN NSANLARIN GÖREV

Mümin olan insanlarn birbirlerinin kardeleri olduunu belirten Asiltürk, öyle dedi: Hangi partiden, hangi düünceden olursa olsun imann artlarna uyan kimse mümindir. Efendimiz bir mümin kardeinizde hata görürseniz onu düzeltmeye çaln diyor kavga edin demiyor. Bizler Allahn rzasna uygun hayrl çalmalar yapmaya uraan bir topluluuz. Bir çok büyük olay gösterisiz, sade bir ekilde balamtr. Bu olaylar balarken önemi tam manasyla anlalmayabilir. Fakat üzerinden zaman geçtikten sonra o olaylarn ne kadar önemli olduu ortaya çkar. te Milli Görü Hareketi de onlardan biridir. nsanln ar derecede bunald, zulümler içerisinde yaad bir dönemde bu zulüm dünyasndan kurtulmak için ve yeni bir saadet dünyasna geçi hareketi olarak ortaya çkmtr.

Saadet Partisi Genel Bakan Yardmcs ve MLKO Genel Sekreteri lyas Tongüç ise, konferans peygamberler, sahabeler, alimler ve evliyalar ehri olan Diyarbakrda gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Eylül aynda Diyarbakrda 20 sivil toplum kuruluu ile medreseleri ziyaret ederek yaptklar çalmalar hakknda bilgi verdiklerini iaret eden Tongüç, öyle konutu:

TÜRKYEMZN HER MAHALLES

Onalar iki önemli faaliyetin Türkiye genelinde balatldn bildirdik ve bu programa davet ettik. Birisi u anda gerçekletirdiimiz Hak, Adalet ve Kardelik Konferansdr. Dieri ise uur Dersleri adn vermi olduumuz, Türkiyede u anda 2 bini akn ders halkasnn bizzat faaliyet halinde olduu ve inallah Türkiyemizin her bir mahallesi, soka ve evine yaylmasn istediimiz uurlanma çalmasnn önemli bir adm olarak Diyarbakrdayz.

Hak ve adalet araynn dünya var olduundan beri olduunu, bundan sonra da devam edeceini belirten Tongüç, hakk üstün tutan düzenlerin hakim olduu toplumlarda huzur, refah, bar, can ve mal emniyetinin yerine getirildiini ifade etti.

Kuvveti üstün tutan düzenlerin hakim olduu dönemlerde büyük skntlar ve kargaalar meydana geldiini dile getiren Tongüç, konumasn öyle sürdürdü:

KUVVET ÜSTÜN TUTAN DÜZEN

Bugün de kuvvetliyim diyerek insanlar üzerinde tahakküm kuranlarn, yeryüzünü yaanmaz hale getirdiini, savalarla ve bir takm deiik sömürü araçlaryla dünyay yaanmaz hale getirdiklerini görüyoruz. Bu arayn nasl sonuçlanaca hususunda bizim bir teklif, reçete sunmak mecburiyetimiz var. Bunun da veda hutbesiyle efendimizin kyamete kadar yeryüzüne sunmu olduu o temel belgeyi insanla bir bar, yeryüzünde akan kann durmas hususunda insanla sunabiliriz. Veda hutbesini temel hareket merkezi yapalm ve hep birlikte kurtulalm diyoruz.

Konferansa, AGD-MGV Genel Bakan Salih Turhan, Din Görevlileri Birlii Dernei (Din-Bir-Der) Genel Bakan Muhittin Hamdi Yldrm, Medrese Alimleri Vakf (MEDAV) Bakan Tayyip Elçi ve uurlu Öretmenler Dernei (Ö-DER) Genel Bakan Hamdi Sürücü ve AGD Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin dekonuma yapt.

Ana Sayfaya Git