Haksız algı değişecek!

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı: Diyarbakır'ın yanlış ve haksız algısı değişecek.

Haberler 26.05.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Otelciler Birlii Bakan Timur Bayndr, yannda heyetle geldii geldii Diyarbakrda ilk olarak Vali Hüseyin Aksoyu makamnda ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularn yantlayan Bayndr, kentteki olaylardan kaynakl baz zincir otellerin yatrmlarn durdurduklarn bu konuda giriimde bulunup bulunmayaca hatrlatlnca öyle dedi:

Tabii ki kimseyi zorlayamayz bu konuda. Ama imdi burann bir algs var. Diyarbakrn dardan görünen, fakat Diyarbakra gelindikten sonra bu algnn tamamen yanl bir alg olduunu, tamamen bir takm dedikodulara dayandn hisseder gibi olduunu hissediyorsunuz. Muhakkak yatrmclar da bunun farkna varacaklar ve geri dönecekler dedi.

HAKSIZ ALGI DEECEK

Diyarbakrda u anda yabanc iki zincir otelin yansra, bir baka zincir otelinin inaatnn sürdüünü belirten Bayndr, Bu halka muhakkak ilerleyecek ve bizim de ülke olarak komularmzla daha iyi münasebetlere geçip, biraz daha bu hareketli halden kurtulmamz lazm. Hareketli halden kurtulup, daha sakin bir hale gelmemiz lazm. Turizm zaten sulh ve keyif isteyen bir itir. Böyle adam döverek, turizm yaptramazsnz, o muhakkak içinden gelmeli, gittii yerde dinlenebilmeli, keyif alabilmeli, onun için muhakkak bunlar Diyarbakrda gerçekleecek biz öyle gördük diye konutu.

Türkiye Otelciler Birlii Bakan Timur Bayndr ve beraberindeki heyeti arlayan Vali Aksoy da Diyarbakrda turizmi hareketlendirme adna yürütülen çalmalarn olduunu hatrlatarak, unlar söyledi:

Diyarbakrdaki otelcilerle ibirlii içerisinde önümüzdeki dönemde turizmi Diyarbakrda daha gelitirme adna neler yapabilirizi etraflca konuulacak, tartlacak ve Diyarbakrda turizmde, Diyarbakr daha iyi bir noktaya tama adna çeitli çalmalar gerçekletirilecek. Diyarbakr gerçekte gezildiinde ön algyla, fiili durumun örtümediini buraya gelen herkes ifade ediyor. Bizim de bütün gayretimiz Diyarbakrn, Türkiyenin dier büyükehirlerinden bir farknn olmadn, buraya herkesin gönül rahatlyla gelip turizm faaliyeti ve ticaret faaliyeti içerisinde bulunabileceini ifade ediyoruz. Bunun için en etkili yöntem, herkesin eer imkan olanlar varsa, karar verici konumda olanlar varsa Diyarbakra gelmeler. Biz ne kadar söylersek söyleyelim insanlarn kendi gözüyle görmeleri çok daha anlaml oluyor. adamlar, seyahat acenteleri ve Turizm Birliini buraya gelmi olmas bu anlamda bu algnn yklmasna çok önemli katk salyor.

Ana Sayfaya Git