Hakurk bölge sorumlusu!

PKK'nın sözde Hakurk lojistik alan sorumlusuna MİT operasyonu gerçekleştirildi. 'Serdar Pir Avesta' kod adlı Hakan Ateş etkisiz hale getirildi.

Haberler 27.07.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKnn sözde Hakurk eyaleti lojistik alan sorumlusu Serdar Pir Avesta kod adl Hakan Ate, Milli stihbarat Tekilat (MT) operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre; PKK/KCKnn üst düzey isimlerini, kurduu yerel istihbarat a ile takip eden MT, örgüt mensuplarnn gizlilik içerisinde kullandklar alan tespit etti. Sahadaki ajanlarn belirli aralklarla bölgeye sevk eden ve alana dair detaylar örenen MT, dikkat çekmemek adna bölgede bulunan ekibini de sk sk deitirdi. Bu balamda bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz istihbarat ebekeleri de kullanld ve örgütün sözde Hakurk eyaleti lojistik alan sorumlusu Serdar Pir Avesta kod adl Hakan Atein faaliyetleri adm adm takip edildi. Uzun süre boyunca yerel istihbarat andaki ajanlarn kullanlmasyla yeri tespit edilen terörist Ate, anbean takip edildi. Hakan Ate, operasyon için uygun art ve koullarn olumasyla da dümeye baslarak 22 Haziranda etkisiz hale getirildi.

2015TEN BU YANA KUZEY IRAKTA

Haziran 2015ten bu yana Kuzey Irakta faaliyet gösteren terörist Ate, PKKnn yurt içindeki aparatlarndan YDG-H içerisinde aktif ekilde görev alyordu. Geçmi dönemde örgütün yurt içinde yürüttüü eylem ve katlm faaliyetlerini bizzat organize eden Ate, PKKnn Hakurk bölgesinde yürüttüü lojistik faaliyetlerin sorumlularndan olup, örgütün en güvendii isimler arasnda yer alyordu.

Ana Sayfaya Git