Hala iz yok

Gülistan Doku’nun kayboluşunun üzerinden 2 yıl geçti, halen iz yok. Anne Bedriye Doku "İki senedir hayat bize zindan oldu" dedi.

Haberler 06.01.2022 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/TUNCEL(SÖZ)-Tuncelide kaybolan üniversite örencisi Gülistan Dokudan (21), aradan 2 yl geçmesine karn hala bir iz bulunamad. Dokunun ablas Aygül Doku, Bu kent avuç içi kadar yer. Gülistan Dokuya ne olduunun cevab verilsin artk. Bugün tam 2 yl oldu, Gülistann buradan ayrlarak srra kadem basmasna dedi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan 5 Ocak 2020de kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, Gülistann kaybolduu gün Tunceliye gelip güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmas balatld. Aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun, en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Viyadük üzerinden geçen aracn kamerasna da yansyan Dokunun son görüldüü bölgede, AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara Büyükehir belediyeleri ile sivil toplum kurulular, üniversiteler ve gönüllülerden oluan 542 kiilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihaz, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeiyle yaplan aramalara ramen Gülistana ait ize rastlanlmad ve çalmalar sonlandrld.

KENT MEYDANINDA BASIN AçIKLAMASI

Gülistan Dokunun kaybolmasnn 2nci ylnda anne Bedriye, baba Halit ve abla Aygül Doku, Seyit Rza Meydannda basn açklamas yapt. Milletvekili, belediye bakan ve birçok sivil toplum kuruluu ile vatandalar da basn açklamasna destek verdi. Dokunun fotoraflar, kent meydannda aaçlara asld. Baba Halit ve anne Bedriye Doku, açklama srasnda gözyalarna hakim olamad.

GÜLSTANIN ARANDII KÖPRÜYE GDLD

Basn açklamasnn ardndan aile bireyleri ve çevredekiler, alklarla Gülistan Dokunun aylarca arand Sar Saltuk Viyadüüne yürüdü. Burada konuan Bedriye Doku, Bugün 5 Ocak 2022, Gülistanmdan 2 yldr haber yok. Kimse bir ey yapamyor. Katillerini yakalayamyorlar, o çocuu kim koruyor, niye yakalayp ifadesini almyorlar? Ortada gencecik bir can yok bu yeterli deil mi? En son o çocukla konutu, onun evinden çkt dedi.

BU ÜLKEDE 2 YILDIR GENCECK 1 KADIN KAYIP

Aygül Doku, 21 yanda üniversite örencisi 2 yldr bir ülkede nasl bulunmaz? Ben kardeimi geçtim, normal bir insan düündüünde, bir insan durup dururken nasl sr olur? Sizin bu durumu aklnz alyor mu? Benim kz kardeim beni arad, bir hafta sonra eve gelecekti. Tuncay Sonel dönemin valisi bana dedi ki; bak burada mobese var, urada güvenlik kameras var. Bu kentte benden habersiz ku uçmaz. Senin kz kardein intihar etti, size bedenini vereceim ve 2 çocuunun üstüne yemin etti. Tuncay Sonel, hani benim kz kardeim? Elinde delil yoksa neden böyle konutun? 2 yldr 1 kz kaypsa 24 saat boyunca o adam neden gözaltna alnmaz? Biz 2 yldr Zainaln mesajlarn göremiyoruz. Hala telefon incelemesi yaplmad. Arabasnda kriminal inceleme yaplmad. Evini tad. Olaydan sonra ben evini tamasn, kriminal inceleme yaplsn dediim için 5 durumadr mahkemeye gidiyorum dedi.

MECLSTE KOMSYON KURULSUN

Aygül Doku, Gülistan için TBMMde komisyon kurulmasn isteyerek, Gülistan için Mecliste komisyon kurulsun. Eer bu komisyon için baz milletvekilleri ret oyu kullanrsa lütfen o koltuktan kalksnlar, yerlerine vicdanl milletvekilleri gelir. Dün akam Kemal Klçdarolu beni arad ve görütü. Dosyayla yakndan ilgileneceini dosyann kendisine gönderilmesini, köprüyü gören ve çözülemeyen kamera kaytlarnn kendisine iletilmesini istedi. O görüntüyü alp yurt dna göndereceini ve bu olayda elinden geleni yaparak bizi ziyaret edeceini söyledi diye konutu.

AVUç ç KADAR BR KENTTE KARDEM KAYBOLDU

Gülistann en son bir i yerinin güvenlik kamerasna yansd yere gelen Aygül Doku, Gülistan 5 Ocak 2020 tarihinde bu kafede ba üpheli Zainal Abarakov ile görütü. Zainal, Gülistana baryordu. Önceki gece de Gülistan darbetti. Gülistan buradan çkt ve buras da Valilik ile adliye binasnn hemen önü. Buras mobeselerle dolu. Gülistan daha sonra minibüse binerek kayboldu. Bu kent avuç içi kadar bir yer. Gülistan Dokuya ne olduunun cevab verilsin artk. Bugün tam 2 yl oldu, Gülistann buradan ayrlarak srra kadem basmasna dedi.

Daha sonra aile bireyleri adliye binasnn önüne gelip oturma eylemine devam etti. Abla Doku, valilik binasnn önünde fenalk geçirdi.

Ana Sayfaya Git