Halepçe unutulamaz!

Diyarbakır Barosu, katliamının yıldönümüne ilişkin baro adli yardım binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamanın Türkçesini Baro Başkanı Cihan Aydın, Kürtçesini ise Baro Dil Komisyonu Başkanı Eyüp Aydeniz okudu.

Haberler 17.03.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baro Bakan Aydn, insanln bir bütün halinde yeni Halepçelerin yaamamas için güçlü bir ses ve tavr ortaya koymas gerektiini vurgulad.

Kimi ülkelerin Halepçe Katliamn jenosit olarak kabul ettiini hatrlatan Aydn, Türkiyedeki siyasi partilere de bu katliam jenosit olarak kabul etmeleri çarsnda bulundu. Aydn, Binlerce insann yaam hakknn ihlal edildii Halepçe Katliamnn 32inci yl dönümünde bir kez daha Halepçe özelinde insanla bu aclar yaatanlar knyor ve bu vesileyle bütün dünya devletlerinin bu soykrm tanmas çarmz yineliyoruz eklinde konutu.

UNUTMADIK

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, katliama ilikin yazl açklama yapt. Kürtlerin Halepçe Katliam yaras hl kanyor denilen açklamada, u ifadelere yer verildi: Ortadou corafyasnda en kalabalk ve statüsüz yaayan Kürt halk uzun yllardr trajik katliamlar yaamaktadr. Bu katliamlarn tarihsel arka planlar mevcuttur. Bu katliamlar knyoruz, bir daha yaanmamasn diliyor, unutmadk ve unutturmayacaz.

Ana Sayfaya Git