Halide tarı öldürüldü!

PKK'nın kadın yapılanmasının sözde en üst karar organı Kürdistan Kadınlar Birliği Yönetim Konseyi üyesi Halide Tarı, MİT ve TSK'nın Kandil'deki ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi

Haberler 21.03.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK kadn yaplanmasnn sözde en üst karar organ Kürdistan Kadnlar Birlii (KJK) yönetim konseyi üyesi Halide Tarnn, MT ve TSKnn ortak operasyonuyla Kandilde etkisiz hale getirildi belirtildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, PKK kadn yaplanmasnn sözde en üst karar organ KJK yönetim konseyi üyesi Ayten Amed kod adl Halide Tar, MT ve TSKnn ortak çalmas sonucu 9 Martta Kandilde gerçekletirilen hava harekatyla etkisiz hale getirildi.

Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçundan aranan Tarnn bölücü terör örgütüne 1990l yllarda katld, 2016da ise Kandildeki, örgütün hareketli birliklerinin denetimi ve koordinasyonunu yürüttüü örenildi.

MT DESTEKL OPERASYON

Tarnn 2017de sözde KJK yönetim konseyi üyeliine getirildii, ayn dönemde PKK/KCKnn Kandil alan yönetiminde, Ali Kçi kod adl terörist Ebuzeyid Sakcak ile sorumlu düzeyde yer ald belirtildi.

2018den itibaren PKKnn etkili olduu bölgelerde yaayan sivil halkn örgütlendirilmesi faaliyetlerinden sorumlu olduu, PKK/KCK e bakanlar Cuma kod adl Cemil Bayk ve Bee Hozat kod adl Hülya Orann özel yazmalarnn tercümesini yapt, onlarla yakn iliki içinde olduu örenildi.

Güvenlik kaynaklar, örgütün güvenli bölge olarak niteledii Kandile yönelik baarl operasyonlarn, özellikle PKKya yeni katlan örgüt mensuplarnda büyük moral bozukluu oluturduuna iaret etti.

Ana Sayfaya Git