Halk Dolandırıldı Savcılık İncelemeli

Diyarbakır’da bir GSM şirketine ait bayilerinin vatandaşları dolandırdığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, savcılığın soruşturma başlatmasını istedi.

Haberler 05.12.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir GSM irketine ait bayilerinin vatandalar dolandrd iddiasna ilikin, Tüketici Haklar Dernei Diyarbakr ube Bakan Niyazi Kavar, soruturma balatmasn istedi.

ddialara göre, Bir GSM irketinin bayilerinde faturalarn düzenli olarak ödeyen vatandalar, aylar sonra hatlarnn kapanmas sonucu ayn bayiye tekrar gitti. Bayilerin kapal olduunu gören müteriler, dolandrldklarn anlad. Dolandrclarn, sistemde bulduklar bir açkla ödenen faturalar kendi hesap kartlarna yatrdklar öne sürüldü.

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Tüketici Haklar Dernei Diyarbakr ube Bakan Kavar, vatandalarn bu konuda daha dikkatli olmas uyarsnda bulunarak Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn bu konuda soruturma balatmas gerektiini söyledi.

Söz konusu durum hakknda ikyet aldklarn belirten Kavar, Bugünlerde, bir GSM operatörünün Diyarbakrda, özellikle GSM operatörünün bayisi konumundaki baz kiilerin, tüketicilerin bu GSM operatörlerinden ald hizmet karl ödedikleri o fatura bedellerinin GSM operatörüne yatrlmad ve GSM operatörlerinde tüketicilere mesajlar geldii borcunuz var diye bir eyler oluyor. Tüketicilerden baz ikyetler alyoruz. Maalesef bu konuyla ilgili olarak derhal cumhuriyet savclnn bu dolandrclar hakknda ilem yapmas gerekiyor. dedi.

Madurlara dekontlarn saklamas uyarsnda bulunan Kavar, Tüketicilerden aldmz bilgilere göre bu tür yerlerin o GSM operatörünün markasnn ambleminin o dükknlarn i yerlerinin üstünde olduu yerlerde ödemeler yaptklar ekilde bilgiler geliyor. Bunlar doruysa tüketiciler kar tarafa ödedikleri gösteren belgelerini atmasnlar, saklasnlar. Bu belgeleri en azndan ispatlayc açsndan saklamalar gerekiyor. Bu durumda olan tüketicilerin, savcla kiiler hakknda suç duyurusunda bulunmal, elindeki belgelerle tüketici hakem heyetlerine gidip borçlarnn olmad ekilde karar almalarn tavsiye ediyorum. Bu karar aldktan sonra ald bu karar GSM operatörüne bildirip sizin ambleminizi içeren bir i yerine gidip ödedim. Ben iimi doru yaptm ama bir hakszla urayan benim eklinde bir bavuru yapmalar lazm. ifadelerini kulland.

GSM operatörlerinin tedbirsiz davrandn bu nedenle kötü niyetlilerin rahat bir ekilde bayi açtn söyleyen Kavar, Zaten GSM operatörlerinin böyle denetimsiz ekilde, rahat rahat insanlarn, kiilerin bayi açarak onlarn amblemini içeren tabelalar asarak i verilmeleri de ilginç, o GSM operatörünün zamannda tedbir almas gerekir. Kendi adna piyasa bu tür faaliyetleri gösteren bir yerlerin olmas bunlarn dikkatini çekmesi lazm. Piyasa bu kadar bol miktarda bayi var, bunlarn hiç mi dikkatini çekmemi. Dikkatini çekmi olmas lazm. Ben GSM operatörünün burada tedbirsiz davrandn düünüyorum. Onlarn büyük bir sorumluluu var. O sorumluklarn yerine getirmemiler. Bundan kaynakl bir maduriyet yaanm anlalyor. Bu yüzden tüketiciler ödedikleri makbuzlar saklayp hakem heyetlerine veya gerekirse mahkemeye ibraz edip ödemelerden muaf tutulmalar, ödeme yapm olmalar nedeniyle borçlarnn silinmesini istemeleri GSM operatörünün de artk zarar neyse sineye çekmesi gerekiyor. Onlarn eksik ilemleri, denetimsizlii sonucu oluan bir eydir. Bu maduriyete, bu soruna bir ekilde bir çözüm bulmalar gerekiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git