Halk memnun!

İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesini olumlu karşılayan halk, kadına şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesinin ancak İslam'ın temel esas ve kanunlarıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Haberler 22.03.2021 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Sözlemesinin slam medeniyetine uymayan bir sözleme olduunu belirten lham Budak Kadn cinayetlerinin önünü kesecei vaadiyle getirildi fakat önüne geçemedi. slam olarak Müslüman olarak slamn temel artlarn hayatmza aktarrsak daha huzurlu oluruz. Kadna ve aile içi iddetin önlenmesi için çözüm, slamn temel kurallarn Müslümanlarn anayasas olan Kuran- Kerimi baz almaktr. dedi.

Söz konusu sözlemeyi Türkiyenin kabul etmesinin Müslüman topluma ihanet olduunu belirten Fikret Aut, benzeri kanunlarn da iptal edilmesinin olumlu sonuçlar douracan söyledi. Sözlemenin aile kurumunu hedef aldn ve ahlaki deerlerini yozlatrdn dile getiren Aut slami ahlak çerçevesinde getirilecek kanunlar kadna iddeti önleyecektir. diye konutu.

KEND DEERLERMZE YÖNELK KANUNLAR çIKMALI

Sözlemenin iptal edilmesine sevindiini ifade eden Gündüz Yldz ise unlar söyledi: stanbul Sözlemesinin feshedilmesi bizler için mutluluk veren bir olay oldu. Bizi biz yapan deerlerimize sahip çkmamz gerekiyor. Batnn dayatmas veya slam bilmeyen insanlarn bu tür kanunlar dayatmas açkças vicdana ters bir durumdur. stanbul Sözlemesi deil de kendi kültürümüze yakn, deerlerimize deer katan kanunlarn çkmas gerekmektedir. Sözde kadn haklar savunucular bizlere kadnlar anlatmasn, kadnn slamda ne kadar deerli olduunu çok iyi biliyoruz. Kadna verilen deeri Peygamber Efendimizden biliyoruz.

SÖZLEME KADINA DDET DAHA DA ARTIRDI

2011 ylnda kabul edilen stanbul Sözlemesinin ceremesini hem bölge hem de memleket olarak çok çektik. Ailelerin parçalanmasna, bölünmesine, aile kurumunun altna dinamit konulmasna sebep oldu. diyen Abdullah Kurami de öyle konutu:

Bu sözlemenin geç de olsa kaldrlmas sevindirici bir haber olmutur. Toplum ve aile adna güzel bir gelime olarak deerlendiriyorum. Toplumumuzun genetiine ters bir kanun olan stanbul Sözlemesi güya kadna yönelik iddetin önüne geçecei için getirildi ama kadna iddeti daha da arttrd, kadn ölümleri daha da çoald, aileler parçaland. Genç yata evlenip çocuk sahibi olan ailelerin erkekleri cezaevinde, çocuklar ve aileleri darda bu maduriyeti yaamaktadrlar.

Ana Sayfaya Git