Halk ne derse o!

Erdoğan, ''Biz burada sistem mücadelesi veriyoruz. Erdoğan'dan sonra ne olacak diye uğraşıyoruz. Millet ne derse o olacak, Allah ne derse o olacak" dedi.

Haberler 12.02.2017 - 18:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, referandum tarihi resmen belli olduktan sonra ilk açklamasn SETAnn düzenledii Cumhurbakanl Sistemi Semnpozyumunda yapt.nsan bilmediinden korkar diyen Cumhurbakan Erdoan, yeni sistemin 81 ilde tek tek anlatlmas gerektiini vurgulad.

CHPyi köeye sktracak sözler

Konumasnda ana muhalefetin tek adam eletirilerine sert bir dille cevap veren Erdoan, Cumhurbakanl Sisteminin ne rejimle, ne tek adamlkla ne ahsilikle bir ilgisi var. Bu ülkede il bakanlarnn vali olmasn herhalde AK Parti yapmad. Veya AK Parti yaamad. Bunlar kime ait? Tamamyla ana muhalefet partisinin geçmiine ait. CHPnin il bakanlar bu ülkede ayn zamanda valilik yapmtr.Bu onlar için kara lekedir, demokrasi tarihine sürülmü çok ciddi bir lekedir. Onun için gündeme getirmek istemiyorlar. ifadelerini kulland. te o konumadan satr balar

Türkiyenin tam da Cumhurbakanl sistemine geçmek için tarihi karar arefesinde olduu bir dönemde tertip edilen bu sempozyum için SETA yöneticilerini tebrik ediyorum.

ANA MUHALEFET SANA SESLENYORUM...

Son 200 ylmza baktmzda Tanzimattan, Merutiyete pek çok denemeyi beraberinde getirmitir. Bu süreçte ülkemiz savalar ve krizlerle sürekli erimi, küçülmü, çok ar bedeller ödemitir. Avrupa ülkeleri monari ile demokrasiyi birlikte yaatmak yoluna giderken biz hanedan ülke dna çkartp cumhuriyeti ilan ettik. Önce tek partili ardndan çok partili hükümet sistemiyle bugünlere kadar geldi. Ana muhalefet sana sesleniyorum, önce tek daha sonra çok partili sisteme geldi.

25 GÜN ÖMRÜ OLAN HÜKÜMETLER GÖRDÜK

1950 ylndan sonra demokrasimizi hep darbeler ve vesayetin gölgesi altnda ayakta tutmaya çaltk. Son 14 yl boyunca bu skntlarn tamamn biz de iliklerimize kadar hissettik, yaadk. u anda 65. Hükümet i bandadr. Bir baka ifade ile ülkemizde hükümetlerin ömrü 16 ay bile deildir. Türkiye böylesine ksa ömürlü hükümetler tarafndan yönetilirken benzer artlarda gelime, kalknma, büyüme yarna girdii ülkelerin hepsi tarafndan birer birer geçilmitir. 25 gün ömrü olan hükümetler olmutur bu ülkede. Böyle devlet yönetilir mi?

EY ANA MUHALEFET KENDN BR SORGUYA çEK

Bugün üzerinde konutuumuz Cumhurbakanl sistemi konusu bir günde ortaya çkm deildir. Gerisinde düündürücü bir arkaplan vardr. Tarttmz sistem Türkiyenin ve Türk Milletinin asrlardr devam eden beka sorunun en doru çözüm yoludur, mesele budur.Ey ana muhalefet önce kendini bir sorguya çek! Tek parti yönetimini. 1950den sonra sk sk inktalara uramasnn sebebi belli bir kesimin olduunu herhalde yanl olmaz. Babakanlk dönemimde bürokratik oligariden çok çektiimi sizlerin hatrlyor olmas lazm. Tarihi okumalar biraraya getirdiimizde ülkemizin yeni bir Anayasaya ve yönetim sistemine olan ihtiyac gün gibi ortaya çkyor.

CHP GÜNDEME GETRMYOR çÜNKÜ...

Cumhurbakanl Sisteminin ne rejimle, ne tek adamlkla ne ahsilikle bir ilgisi var. Bu ülkede il bakanlarnn vali olmasn herhalde AK Parti yapmad. Veya AK Parti yaamad. Bunlar kime ait? Tamamyla ana muhalefet partisinin geçmiine ait. CHPnin il bakanlar bu ülkede ayn zamanda valilik yapmtr.Bu onlar için kara lekedir, demokrasi tarihine sürülmü çok ciddi bir lekedir. Onun için gündeme getirmek istemiyorlar.

RECEP TAYYP ERDOAN FAN

Millete, milli iradeye hesap vermek zorunda olanlarn Cumhurbakanl Sistemine kar çkanlara hak verme olasl olamaz. Bu sisteme kar çkanlar Cumhurbakanna deil millete kar olmaktr, mesele budur. iniz gücünüz Tayyip Erdoan. Tayyip Erdoan baki deil fani! Benim 16 Nisana çkacama dair bir garanti var m? Millet ne derse o olacak! Allah ne derse o olacak!

NSAN BLMEDNN DÜMANIDIR

nsan bilmediinin dümandr. u anda Cumhurbakanl sistemine kar çktn ifade edenlerin de iin ruhunu örendiklerinde fikirlerini deitireceklerine inanyorum. Bugün hayr diyenler neye hayr dediklerinin farknda m? Kim hayr diyor; PKK hayr diyor. Kandil hayr diyor. Bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler hayr diyor. Bayramza kar çkanlar hayr diyor. Ne yazk ki bu ülkede milli ve yerli olanlara kar çkanlar hayr diyor. Bunlarla beraber ana muhalefet hareket ediyor mu? Ediyor. Temenni ederim ki 16 Nisana kadar onlar da kendilerini çek ederler.

GENSORU KALKIYOR HAYIRLI OLSUN

Bugün bakanlk sisteminin uyguland ülkelerde, örnein ABDde yasama yok mu? Var. Onlarda çift kameral. Bizimkisi Türk tipi Cumhurbakanl Sistemi olacak. Ayns olmak durumda deiliz. Yürütme? Var. Cumhurbakan kabinesini kuracak, yeri geldiinde görevden alacak, yürütmeyi o kuracak. Hesabn millete verecek. Gensoru kalkyor, hayrl olsun. çünkü bu gensorudan bu ülkede hükümetler çok çekti. Biz de çok çektik. Gensoru mekanizmas parlamentoyu çaltrmama mekanizmasdr. Hükümetleri çaltrmama mekanizmasdr. Bu engeli ortadan kaldrmak suretiyle u anda hzla yürüyen bir yürütmeyi göreceksiniz. nallah bunu baaracaz. Asl gensoru mekanizmas nerede çalacak. 5 senede bir milletin karsnda çalacak.

AKLINI TERÖR ELEBAINA TESLM EDEN ARLATANLAR...

imdi saflar netleiyor. Parlamento itibarn hak ettii seviyeye yükseliyor. Yarg ülkemizde son yllarda en çok ypranan güçtür. Darbe ve vesayet dönemlerinde demokrasinin yannda güçlü bir duru sergilemeyen yargyla ilgili hafzalarmzda ho olmayan görüntüler var. 28 ubatta cübbeyle brifinglere giden, akln ve gönlünü bir terör elebasna teslim eden arlatanlar gördük bu ülkede. Anayasal güvence altna alnan yargnn, HSYKnn yeni yapsyla hak ettii yere ulaacan düünüyorum. Halka hakaret ederek halkçlk yaptklarn iddia edenlerin devri artk tamamen kapanyor. Milleti mümeyyiz görmeyenlerin baskc anlay artk tarihe karyor.

Ana Sayfaya Git