Halk oylamasına doğru

Batman Evet Platformu Sözcüsü Mehmet Ergin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı bir türlü tadamamış vatandaşları olarak 16 Nisan’da önümüze konacak referandum sandığını tarihi bir fırsat görmekteyiz." dedi.

Haberler 23.02.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

100 sivil toplum kuruluunun katlm ile oluturulan Batman Evet Platformu, Batman l Kültür Müdürlüü Konferans Salonunda düzenlenen basn açklamasnda, platform sözcüsü Mehmet Ergin, darbe anayasalar dolaysyla güçlü hükümetlerin kurulamadn belirtti.

Mevcut sistemle ülkenin istikrar sorunu yaadn, hükümetler kurulamadn ve askeri darbelerin gerçekletiini anlatan Ergin, bu nedenle halk oylamasnn büyük önem tadn kaydetti.

BATMANDA EVET HAREKATI

Halk oylamasn tarihi bir frsat olarak gördüklerini vurgulayan Ergin, Türkiye Cumhuriyetinin istikrar bir türlü tadamam vatandalar olarak 16 Nisanda önümüze konacak referandum sandn tarihi bir frsat görmekteyiz. Dünyann ve bölgesinin parlayan yldz olan Türkiyeyi 2023 hedeflerine tayabilmenin yolu referandumdan geçmektedir. Küresel ve bölgesel er odaklarnn oyunlarn bozmak, dünyann dört bir yanndaki mazlum ve madur insanlarn ümidi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini güçlü klmak için önümüze gelen frsat laykyla deerlendirmek zorundayz. diye konutu.

stikrarszlk, huzursuzluk, kan, gözya, zulüm, fukaralk ve nefret üreten mevcut hükümet sisteminin sonlandrlmas gerektiini kaydeden Ergin, Milletin iradesini, askeri ve sivil bürokrasinin tasallutundan kurtarmak, yetkisini milletten almayan vesayetçi güç odaklarna dur demek için, siyasi iktidarlarn dahili ve harici dümanlara direnebilecek yetkiye kavumas, mevcut durumdaki tkankln giderilmesi için Evet diyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git