"Halk, PKK'nın maşa, taşeron bir örgüt olduğunu anlamıştır"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen: "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bölge halkı FETÖ'nün PKK ile yaptığı iş birliğini net bir şekilde görmüştür. Halk, PKK'nın maşa, taşeron bir örgüt olduğunu anlamıştır" dedi.

Haberler 08.08.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriiminden sonra Dou ve Güneydou halknn FETÖnün PKK ile yapt i birliini net bir ekilde gördüünü belirterek, halkn PKKnn maa, taeron bir örgüt olduunu anladn kaydetti.

Sözen, yapt yazl açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yürütülen operasyonlarla, terör örgütü PKKya Türkiye tarihinin en ar darbesinin vurulduunu ifade etti.

Örgüt mensuplarnn kaçacak delik bulmakta zorlandn anlatan Sözen, saklandklar çukurdan balarn çkartan teröristlerin HA ve SHAlarn da katksyla etkisiz hale getirildiin anlatt.

Türkiyenin yürüttüü baarl operasyonlar neticesinde örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bir bir etkisiz hale getirildiine dikkati çeken Sözen, unlar kaydetti:

Terör örgütü PKK, bu ar kayplardan, zayiatlardan sonra tükenmiliin çaresizliin ve acziyetinin ifadesi olarak son günlerde bölgede sivil vatandalarmza saldrmaktadr. PKKnn sivillere saldrmas sivil vatandalara yönelik eylemlerin içerisine girimesinin en önemli sebebi örgütün askerimizin polisimizin güvenlik korucularmzn karsna çkacak, çatacak, çarpacak gücünün ve imkannn kalmamasndan kaynaklanyor. Bu durum PKK terör örgütünün çok ksa süre içerisinde biteceinin yok olacann ve bölge halknn kaderi olmaktan çkacann göstergeleridir.

- Örgüt boluklar dolduramyor

Bölge halkndan destek görmeyen örgüt mensuplarnn barnmakta da zorlandn aktaran Sözen, halkn teröristleri ihbar ederek devlete yardmc olduunu belirtti.

Sözen, terör örgütünün vurulan darbelerle zayiatnn her geçen gün arttn vurgulayarak, öyle devam etti:

Örgüt, öldürülen mensuplarnn yerini doldurmakta zorlanyor, hatta dolduramad bugünlerde kamuoyuna yansyor. Sözde örgütün lider konumunda olan kiilerin sahaya inmek için Kandilden talimat aldklar ve sahaya inen sözde örgütün lider konumundaki kiilerin de derhal etkisiz hale getirildiini görüyoruz. FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminden sonra bölge halk FETÖnün PKK ile yapt i birliini net bir ekilde görmütür. Halk, PKKnn maa, taeron bir örgüt olduunu anlamtr. Bu nedenle PKK, bölgede sivil ve savunmasz vatandalar katlederek adeta bölge halkn cezalandrma yoluna bavurmaktadr.

Ana Sayfaya Git