Halk teröre karşı tavır koyuyor!

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan "Diyarbakır'ın hak ettiği yere taşınması lazım. Bu şehre hak etmediği muameleyi yapan, hak etmediği şekilde zarar verenlerin bu şehirden uzaklaştırılması gerekiyor"

Haberler 20.12.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAK- Konfederasyonu Genel Bakan Mahmut Arslan, Diyarbakrn hak ettii yere tanmas lazm. Bu ehre hak etmedii muameleyi yapan, hak etmedii ekilde zarar verenlerin bu ehirden uzaklatrlmas gerekiyor. dedi.

Arslan, Öz Büro- Sendikas Diyarbakr l Bakanln ziyaret ederek, bölgedeki il ve ube bakanlar ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Diyarbakrn 1990l yllarda sendikal mücadeleyi balattklar illerden biri olduunu, birçok kamu kurumunda önemli bir üye saysna sahip olduklarn belirten Mahmut Arslan, Diyarbakr biraz daha toparlarsa, 1 Mayslarn Diyarbakrda yaplabileceinin iaretlerini görüyoruz. 1 Mays hak ediyor Diyarbakr, inallah o günler de gelecek. diye konutu.

Kentte bata Ulu Cami olmak üzere çok sayda tarihi eserin bulunduunu kaydeden Arslan, ehrin, bar, birlik ve beraberliinin Türkiye için de çok önemli olduunu bildirdi.

- Diyarbakrn hak ettii yere tanmas lazm

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunu ziyaret ettiklerini de ifade eden Mahmut Arslan, öyle devam etti:

O da ehir hakknda bize çok sevindirici ve umut verici açklamalar yapt. Onun bu ehirde Büyükehir Belediyesi Bakanlna vekalet etmesi büyük bir ans. Diyarbakrn hak etmedii eylerden temizlenmesi gerekiyor. Hak ettii deeri de almas lazm. Bu süreç onu salamaya çalyor. Diyarbakrn hak ettii yere tanmas lazm. Bu ehre hak etmedii muameleyi yapan, hak etmedii ekilde zarar verenlerin bu ehirden uzaklatrlmas gerekiyor. Ben bunun iaretlerini görüyorum. Diyarbakr cvl cvl, sokaklar hareketli gördüm. Bu, ehrin gelecei çok önemli. Güvenlik tehdidi büyük ölçüde kalkm durumda.

- Halk teröre kar tavr koyuyor

Diyarbakr halknn devletin yannda olduunu, devletinin belirledii çizgide mücadele etmeye devam ettiini vurgulayan Arslan, halkn terörü reddettiini kaydetti.

Mahmut Arslan, öyle konutu:

Siyasal tercihlerini belli bir siyasi aktör tarafna kullanyor ama bu halk ayn zamanda teröre kar tavr koyuyor. Bu tavrn hep hissettirmitir. Bu tavrndan dolay bu ehri kutlamak lazm. Burann teröre kar ortaya koyduu tavr, aslnda Türkiyede terörizmin sonuna bir balangç olarak görmek gerekiyor. O nedenle ben Diyarbakrn bu misyonunu önemli görüyorum. ehrin bara ihtiyac olduunu, bu bar için de güvenliin önemli olduunu, güvenlik konusunda da devletimiz elinden geleni yapyor.

- Diyarbakrn gelecei için hepimiz sorumluluk üstlenmeliyiz

Basklara ramen esnafn artk kepenk kapatmadna iaret eden ve Diyarbakr annelerinin, oturma eylemini krmak için yaplan tehditleri kendilerine ilettiini söyleyen Arslan, Hep beraber ülkenin gelecei için olduu kadar Diyarbakrn gelecei için hepimiz sorumluluk üstlenmeliyiz. Buraya geliimiz sadece bu annelere destek olmaktan öte, bu bölgenin bu terör unsurlarndan kurtulmas, çocuklarmzn daa gitmemesi, daa kaçranlara kar tedbir alnmas ve Türkiyenin birlik ve bütünlüünün bence her eyin önünde olduunun altn çizmek için buradayz. eklinde konutu.

Herkesin gelmeye çekindii dönemlerde bölgede bulunduklarn, olmaya da devam edeceklerini kaydeden Mahmut Arslan, öyle dedi:

Birileri bizi istemese bile, Diyarbakrl emekçiler bizim yanmzda olduu sürece biz buralarda olmaya devam edeceiz. Diyarbakrda sendikaclk yapmak, Kayseri ve Konyada sendikaclk yapmak gibi deil. Pek çok engellemelere ramen sendikaclk yapan yöneticilerimize ve emekçilerimize teekkür ediyorum. HAK-in deerlerine, misyonuna ve davasna sahip çktklar için teekkür ediyorum.

HAK- Diyarbakr l Bakan Ahmet Dinç ve Öz Büro- Sendikas Diyarbakr l Bakan Mehmet Aküzüm de Arslana ziyaret için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git