Halk ve esnaf ziyareti fezleke konusu yapıldı

HDP’li 10 milletvekilinin katıldığı esnaf ziyareti ve eylem etkinliklerde kitleye eşlik etmesi fezleke konusu yapıldı.

Haberler 04.06.2021 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinden (HDP) 10 milletvekili hakknda, dokunulmazln kaldrlmas talebiyle 27 Maysta Meclise 10 yeni fezlekenin konusu yaplan açklama ve çarlar olduu ortaya çkt.

Milletvekillerine gelen fezlekenin suçlama konusu ise, 2019da Diyarbakrda HDPnin kayymlar ve Bar Pnar Harekatn 3 gün boyunca protesto etmek için çarda bulunmas olarak belirtildi. 23 Ekim 2019da HDPnin önceki dönem E Genel Bakan Sezai Temelli bakanlnda HDPli milletvekillerinin de katlmyla yaplan igal ve gaspa kar çkalm eylem çars ve Diyarbakrda bulunan AZC Plaza önünde yaplmak istenen ancak polislerce engellenen basn açklamasna katlmak suçlama konusu sayld.

ZYARET SUç

Ayn fezlekede ikinci bir suçlama konusu da 24 Ekim 2019da yine Temellinin gerçekletirdii esnaf ve halk ziyaretine milletvekillerinin de katlmas oldu. Ziyaret ile birlikte milletvekillerinin halk ziyareti srasnda toplanan kitle ile birlikte yürümek istemeleri de suçlama konusu yapld. Milletvekillerine isnat edilen suçlamalar 2911 sayl yasay iki kez ihlal etmeye dayandrld.

Hakknda fezleke hazrlanan isimler öyle: Necdet pekyüz, Serpil Kemalbay, Muazzez Orhan, Sait Dede, Celadet Gaydal, Kemal Peköz, Mahmut Torul, Erdal Aydemir, Remziye Tosun, evin Cokun.

Ana Sayfaya Git