Halkın cevabını duyacaklar?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Halkın 16 gün sonra vereceği cevabı Avrupa, Pensilvanya ve Kandil duyacak, Türkiye de 16 Nisan'dan itibaren koşar adımlarla yola devam edecek." dedi.

Haberler 02.04.2017 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtulmu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla Diyarbakr Valilii önünde düzenlenen toplu açl töreninde yapt konumada, Türkiyenin birliine, dirliine ve ülkenin geleceine sahip çkmalarndan dolay halk yürekten tebrik ettiini söyledi.

Bu corafyada oynanan oyunlar halkn gördüüne dikkati çeken Kurtulmu, bir asr önce bölgenin snrlarn suni olarak ayran ancak Kürt, Arap ve Türkün kalplerini birbirinden ayramayanlarn bir asr sonra baka bir oyun oynadklarn dile getirdi.

Kurtulmu, bu oyunu oynayanlarn, bu corafyada yaayan insanlarn zihinlerini ve gönüllerini bölmeye çaltklarna iaret ederek, öyle devam etti:

Buna müsade etmeyeceiz. Bu corafyann insanlar olarak dirliimize ve birliimize sahip çkacaz. 16 Nisan, dirliimize ve birliimize Evet demenin tarihidir. Referandum dolaysyla son günlerde imdiye kadar hiçbir seçimde ve kampanyada görülmeyen nianeleri görüyoruz. Bu kez sadece Türkiyede Evet veya Hayr destekleyenler deil, dardan da bu kampanyalarn istenmeyen misafirleri oldu. Önce, Erdoan ve arkadalar Avrupaya gelmesin. dediler. Bakanlarmz ve milletvekillerimizi vatandalarmzla buluturmadlar. Türkiyede Hayr kampanyasna destek vermek üzere orada bölücü örgütün miting düzenlemesine müsade ettiler.

sviçrede bir gazete, Sayn Cumhurbakannn resmini koyarak Türkçe, Erdoann diktatörlüüne Hayr diye manet att. Almanyada da bir gazete, Erdoan ve arkadalarn istemiyoruz. diye manet att.

Referandumda sviçre, Avusturya, Hollanda ve Almanyann ne ii var? diye soran Kurtulmu, karar vatandalarn vereceini vurgulad.

Kurtulmu, Terör örgütü liderlerinden birisi dedi ki: Bu referandumdan Evet çkarsa PKKnn sonu olur. Onun için Kürt halknn üstüne bask yapn, Hayr desinler ve kampanyaya destek versinler. Ne yaparlarsa bo. Diyarbakrda Kürt kardelerimiz kararn vermi ve Evet diyor. eklinde konutu.

Halk Evet derse Türkiyenin ayandaki prangadan kurtulacan, vesayetin tarihe karacan, PKK, DEA, FETÖ ve bütün terör örgütlerinin diz çökeceini, Türkiyenin dünyadaki bütün mazlumlara daha rahat sahip çkacan biliyorlar. Güçlü ve büyük Türkiye, kardelik, bar, huzur ve refah istemiyorlar. ifadelerini kullanan Kurtulmu, imdi söz srasnn halkta olduunu vurgulad.

Kurtulmu, Halkn 16 gün sonra verecei cevab Avrupa, Pensilvanya ve Kandil duyacak, Türkiye de 16 Nisandan itibaren koar admlarla yola devam edecek. deerlendirmesinde bulundu.

- Hiç endie etmeyin, terörü bitireceiz

çileri Bakan Süleyman Soylu da halkn darbelerle, terörizmle ve ekonomik krizlerle terbiye edilmeye çalldn söyledi.

16 Nisanda sadece 18 madde için halk oylamasna gidilmediine dikkati çeken Soylu, 1961 ve 1982 Anayasas ile bu milleti sürekli terbiye etmeye çalanlara kar, Bu vatan bizimdir ve kardelik bizimdir. diye haykrmay istiyoruz. dedi.

Soylu, unlar kaydetti:

Bu ülkede birliimizi bozmak isteyen, PKK, FETÖ ve DEA, topyekun hepsi bir araya gelsinler, birliimizi ve kardeliimizi ykamazlar. Hiç endie etmeyin, terörü bitireceiz, kardeliimizi kuvvetlendireceiz ve ülkede topraklarmzn her noktasnda gençlerimiz i, a ve huzur bulacaktr. Emrinize amadeyiz. Bu ülkeyi birbirine düürmeye çalanlara hesap sormazsak namerdiz. Diyarbakrda terör bitecek, huzur, i, a, turist, sanayi ve zenginlik gelecek. Bu PKKy tarihin dibine sokmazsak, silip atmazsak bu ve öteki dünyada bize hesap sor Diyarbakr.

- 15 ylda büyük zaferlere imza attk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak da 15 yllk AK Parti iktidarlar döneminde gelenekselleen, büyük ve güçlü Türkiyenin temel yap talarndan olan açllar zincirine bir yeni halkay daha eklemek için Diyarbakrda bulunduklarn söyledi.

Eski Türkiyede malum temel atmalar bolca yaplr, icraat yok, bol bol konuulur, hizmet yok. AK Parti iktidar olarak Cumhurbakanmzn liderliinde 15 ylda büyük zaferlere imza attk. te bunlarn açln gerçekletirmek için buradayz. 16 Nisanda büyük ve güçlü Türkiyenin kaplarnn açlacann farkndayz çünkü Diyarbakr, Türkiye ve dünya için çok önemli bir ehir. ifadelerini kullanan Albayrak, Diyarbakrn 16 Nisanda verecei sesin bütün dünyadan duyulmasn beklediklerini kaydetti.

Albayrak, FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriimine deinerek, darbe teebbüsünü unutmadklarn, unutturmayacaklarn vurgulad.

15 Temmuzda vatandalarn darbeye kar gösterdii kahramanl anlatan Albayrak, Bütün dünya ve onun buradaki hain maalar bu ülkeyi ykmak ve bölmek için topland. O gece 80 milyon Cumhurbakanmzn talimatyla sokaklara indi. Bu hainlerin tanklarndan, toplarndan ve tüfeklerinden korkmadk. 16 Nisanda büyük ve güçlü Türkiyenin yeniden inas ve 15 Temmuzun rövan noktasnda Evet demeye, büyük Türkiyeye var myz? Ülkemizi bölmeye çalanlara kar bugüne kadar ve 15 Temmuzda nasl korkmadysak, 16 Nisanda da korkmadan kap kap çalp, Evet demeye var myz? eklinde konutu.

- Surda yepyeni bir ehir ina ediyoruz

çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki de Diyarbakrda vatandalar için büyük projeler yaptklarn, Sur ilçesinde ne kadar yaklan, yklan yer varsa hepsine ilikin çalma yürüttüklerini anlatt.

Hazreti Süleyman Camisi ile 27 sahabenin mezarnn bulunduu bölgenin prl prl yaplarak ziyarete açldna iaret eden Özhaseki, 115 bin metrekarelik alan düzenlediklerini, bu alann artk sahabelerin ismine yakr hale geldiini vurgulad.

Özhaseki, Gazi ve Melikahmet caddelerini batan sona yenileme çalmalarnn sürdüünü belirterek, Diyarbakrn klasik ve geleneksel evlerini yeniden ina etmeye çaltklarn söyledi.

Tarihi eserlerin hepsini yeniden elden geçirdiklerini dile getiren Özhaseki, konumasn öyle tamamlad:

Surda alt ve üstyaps, parklar ve yollaryla yepyeni bir ehir ina ediyoruz. Devletin bütçesinin kt zamannda buralardaki ileri yapabilmek için tam 2 trilyon para ayrld. Buralar yakp, ykp gidenler imdi de mazeret uydurmaya çalyorlar. Bizim yaptklarmz çekemiyorlar, yalanlar söylemeye devam ediyorlar. Biz bu ilere balarken, Surun içini ykacaklar ve zenginlere peke çekecekler. diye utanmadan yalanlar söylediler. Oralarda i merkezleri yaplacak. diye Mecliste konumalar yaptlar. Fakir, fukarann evlerini ellerinden alacaklar, bakalarna peke çekecekler. diye her gün yalan söylediler. Ne oldu imdi, yalanlarnz nerede, siz neredesiniz? nsanlarn içine çkabiliyor musunuz? Hiçbiri çkamyorlar.

Allaha hamdolsun, tarlada izimiz var, buraya gelmeye de yüzümüz var. Hizmet etmeye devam edecek, inallah güçlü ekilde referandumda da Diyarbakrdan Evet çkaracaz.

Ana Sayfaya Git