Halkı Pkk'dan Korumak İçin!

ERZURUM'da PKK/KCK üyesi olduğu gerekçesiyle görevden alınıp, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Tekman Belediye Başkanı DBP'li Ali Sait Fırat, ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Ali Sait Fırat, "Tekman'da görev alma isteğim, halkı ateist Marksist- Leninist terör örgütünden muhafaza etmekti. Sözde barış sürecinde ilçemizde örgütün yıkıcı tavrını önlemek için bir şekilde sigorta vazifesi yaptım" dedi.

Haberler 25.02.2018 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

eyh Saidin olu Selahattinin torunu Ali Sait Frat, 2014 ylnda yaplan yerel seçimlerde Bar ve Demokrasi Partisinden (BDP) Tekman Belediye Bakan seçildi. BDP, seçimler sonras isim deiikliine giderek Demokratik Bölgeler Patisi adn ald. Ali Sait Frat, çileri Bakanl tarafndan 1 Ocak 2017de görevden uzaklatrld, ardndan da terör örgütü PKK/KCK üyesi olduu gerekçesiyle gözaltna alnd. Adli kontrol karar ile serbest braklan Ali Sait Frat hakknda Erzurum 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde dava açld.

ADAYLARI KANDL BELRLYOR

Hazrlanan iddianamede Ali Sait Fratn, 21 Austos 2016da Tuncelide öldürülen PKK/KCKnn sözde orta saha yürütmesinde halkla ilikiler ve YPS sorumlusu Azad Farkn kod adl Nevzat Gümüe ait ele geçirilen dokümanlarda Bexwedan Amed isimli örgüt üyesini ikayet ettii yer ald. ddianamede, rnakta ölü ele geçirilen Berjin Demirkaya isimli teröristin Tekmana getirilen cenaze konvoyunda belediyeye ait resmi plakal aracn da olduuna vurgu yapld. Örgüt kamplarnda yaayan Mustafa Erhann iddianamede üpheli sfat ile alnan ifadesine yer verildi. Baka bir soruturma kapsamnda beyan alnan Erhan, Erzuruma ait belediye bakan adaylarnn listesinin Kandile geldiini ileri sürdü. Mustafa Erhan, Kandilde onaydan geçen listede Ali Sait Fratn aday olarak isminin yazldn gördüünü söyledi.

PKKNIN NFAZ LSTESNE ALINDIM

Erzurum 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yarglanmasna balanan Ali Sait Frat, suçlamalar kabul etmedi. Seçim döneminde 11 kiinin aday olduunu, kendisinin eyh Saidin torunu olmas nedeniyle çok sevildiini, bu yüzden bakan seçildiini belirtti. O dönem BDPden aday olmasnn nedenini, Bir yara hangi atla baaracanz düünürseniz onunla girersiniz diye açklayan Ali Sait Frat kendini öyle savundu:

Halkn ve devletin menfaatlerini korumak için elimden geleni yaptm. Belediyeye gönderilen paray kuruu kuruuna hizmet için harcadm. Sözde bar süreci denilen süreçte örgüt mensuplar bu hizmetlerin yaplmasndan rahatsz oldu. Krsaldaki teröristler tarafndan ölüm listesine alndm. Terörle mücadele ubesinden çarldm ve örgüt seni infaz listesine alm denilerek koruma teklif edildi. u an daha çok tepki alrm diye bu talebi kabul etmedim. Terörist cenazesine katlan belediyeye ait araç ile ilgili meclis üyesi arkadalar beraat etti. O dönem HDPnin basn birimlerinin tamam örgüt tarafndan yönlendiren, ben gardiyan diye tabir ediyorum bunlar, bilgim dmda belediyeyi yönlendirmeye çalyorlard. O ahsn beni örgüte ikayet ettii belgesi elimde var. Örgüt tarafndan tehdit ediliyorum, nasl örgüt adna faaliyet yaparm. Adalet ve hakkn vuku bulmasn istiyorum. Beraat ettiimde görevime dönmek istemiyorum. slami irat ve tebli görevimi yapacam. Dedem büyük bir tarikat eyhiydi. Tekmanda görev alma isteim halk, ateist Marksist- Leninist terör örgütünden muhafaza etmekti. Sözde bar süreci döneminde biz orada olmasaydk, daha vahim olaylar ortaya çkard. Elime ulaan bilgileri, dönemin jandarma karakol komutanna, kaymakama mesaj attm. Ömer komiser diye emniyet müdürü vard, u u ikayetlerim var dedim, beni sürekli geçitirdiler. imdi FETÖ ile balantl olduklarn örendim dedi.

EYH SADN TORUNUYUM O YÜZDEN BEN ADAY YAPTILAR

Devletin bekasna zarar verecek bir ey yapmadn belirten Frat, Ekonomik durumum çok iyi. Belediyenin maana bir tenezzül etmedim, fakir fukaraya dattm. lçemizde örgütün ykc tavrn önlemek için bir ekilde sigorta vazifesi yaptm. Benim potansiyelim fazla, binlerce sevenimiz var eyh Saidin torunuyum, o yüzden beni aday yaptlar. Beni onlarla e deer tutmalar beni çok üzüyor. Ateist Marksist- Leninist partisine balanmamalar için baka oldum. Tekmana hizmetleri kullanmak için akla karay seçtim. Ceza da verirseniz boynum kldan ince. Sizden tek bir ey rica ediyorum; 8 yldr hacca gitmeyi bekliyorum. Listede eim ve benim ismim çkt. Beni de brakmyorsanz, eimin pasaportunu verin o gitsin.

Durumada tank olarak dinlenen Mustafa Erhan, Kandildeki listede Ali Sait Fratn isminin yer almadn, bask altnda böyle bir ifade verdiini söyledi. Mahkeme heyeti, Terörle Mücadele ubesine yaz yazarak Ali Sait Fratn ifadesinde belirttii hususlarn doru olup olmadnn aratrlmasn istedi. Duruma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Ana Sayfaya Git