Halkın inancına göre kararlar

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, Meclisten çıkan kararların milletin diline, dinine, örfüne, tarihine ve diline uygun olmak zorunda olduğunu söyledi.

Haberler 27.05.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PARn destekledii Diyarbakr Bamsz Milletvekili Aday Zekeriya Yapcolu, milletin temsilcilerinin olduu meclisten çkan kararlarn o milletin örfüne, kültürüne, inancna, tarihine ve diline uygun olmak zorunda olduunu ifade etti.

Yapcolu seçim çalmalar kapsamnda vatandalarla bir araya geldi. Teravih namazn Ulu Camiinde kldktan sonra Sur ve Yeniehir ilçelerini gezen Yapcolu, vatandalarla oturup sohbet etti.

Halkla buluma programlarnda vatandalarn sorularn yantlayan Yapcolu, gündemdeki konulara ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Siyasetçi gerekirse zalimin yakasna yapmaldr

Siyasetin dar bir kalp içine sktrldn söyleyen Yapcolu, Bir kalp koymular diyorlar ki, siyaset bu kalplarn içerisinde olacak. Bizim anlaymz ise udur: Biz diyoruz ki eer meydana çkan her siyasetçi, ben kendim için bir ey istemiyorum. Ben halkma ve milletime hizmet etmek istiyorum diyorsa ve bu sözünde samimi ise o zaman siyasetini halkn inancna, deerlerine uygun bir ekilde yürütmek zorundadr. Eer milletin temsilcileri meclise gidiyorsa, mecliste çkan kararlar o milletin örfüne, kültürüne, inancna, tarihine, diline uygun olmak zorunda. Fakat maalesef bugüne kadar böyle gitmedi. Ama bunu deitirmek için balangç yapmak gerekir. Bir yerden balamak gerek. dedi.

nancnza uygun davranmalarn talep etmek sizin hakknz

Halkn, ülkeyi idare edenlerden kendi iradesine uygun hareket etmesini isteme hakk olduuna vurgu yapan Yapcolu, unlar söyledi:

Bu yola çktmz günden beri dedik ki, ey millet çkn unu talep edin: nancnza uygun davranmalarn talep etmek sizin hakknz. çünkü Meclise sizin temsilcileriniz olarak gidiyorlar. Bu sesler yükselince, ben öyle inanyorum ki etkileri imdiden görülmeye baland. Mesela daha önce, Kudüsle ilgili diyordular ki bizim gönlümüz onlardan yana ama reel politik denen bir ey var. Biz ona uygun davranmak zorundayz. imdi ne oluyor? Hiç ummadn partiler çkp diyorlar ki,israilile ilikilerinizi kesin. Neden diyorlar bunu? Eer millet sesini yükseltirse, sen hakkn talep edersen onlar kendini sana uydurmak zorunda kalr. Ama sen her eye eyvallah deyip boynunu bükersen o da kalkp burnunun dikine gider. Biz diyoruz ki; bu memleketin içinden çkan ve ona benzeyen insanlardan bakas artk bu memlekette hüküm süremez/sürmemeli.

Herkes için baraj sorunu vardr

Seçim baraj ile ilgili deerlendirmelerde bulunan Yapcolu, yüzde 10luk baraj amak konusunda ümitsiz olmadklarn söyledi. Herkes için baraj sorunu vardr. Kimsenin garantisi yok. diyen Yapcolu, u görüleri dile getirdi:

u anda seçime kaç tane parti giriyor? 8 partiye dütü. Bu 8 partinin 4ü meclistedir. Bir partinin mecliste 5 vekili var, bunu da eklersek. Seçime girip de Mecliste olamayan 3 parti var. Bunlardan biri de HÜDA PARdr. 2002deki seçimde daha önce hükümet kurmu kaç parti vard barajn altnda kalan hatrlyorsunuz deil mi? Doru Yol Partisi, ANAP, MHP ve DSP vard. Dördü beraber baraj alt kaldlar. Kimse oy vermezse u anda en yüksek oyu alan AK Parti de baraj altnda kalabilir. Baraj sorunu bütün siyasi partiler için vardr. Fakat biz ümitsiz deiliz.

Sen harcarken vergi veriyorsun ama ruhun duymuyor

Hükümetin politikalarna eletiriler yönelten Yapcolu, Bu memleketin Babakan çkp diyor ki, biz kimsenin hayat tarzna karmadk. Biz geldiimizde 2 tane rak fabrikas vard imdi 18 tane oldu. Bu memleketin bir bakan da diyor ki, merdiven alt kumar yerleri açlm, biz yasal ans oyunlarn özendirici tedbirler alacaz. ans oyunlar dedikleri ey kumar. Biz diyoruz ki; bunu deitirmek lazm. Bu giden süreci tersine çevirmek lazm.

çok kii bunun farknda deil. Su alyorsun içinde vergi var, minibüse biniyorsun vergi veriyorsun. Otobüse biniyorsun vergi veriyorsun. çay içiyorsun vergi veriyorsun. Ama farknda bile deilsin. 30 sene önce Türkiyede toplanan 100 TL verginin 32 liras dolayl vergiydi, dieri kaynaktan, gelirden kesilen vergiydi. imdi ise 100 lirann 72-73 liras dolayl vergiden oluuyor. Yani sen harcarken vergi veriyorsun ama ruhun duymuyor. Adam çarkn kurmu. Sen çal o semirsin. ifadelerini kulland

Yapcolu, Türkiyede Rabbim Allahtr dedii için 20 yl akn süredir cezaevlerinde olanlarn saysnn siyonist rejim zindanlarnda 20 yldan daha uzun süre esir tutulan Filistinlilerin saysndan en az 10 kat fazla olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git