Hamaney öldü iddiası

İran'da İslam devriminin üzerinden tam 39 yıl geçti. Devrim'in 39'uncu yılı Tahran’ın Azadi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Hamaney'in katılmaması 'ölüm' dedikodularını getirdi.

Haberler 12.02.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

randa Rza Pehlevinin devrilmesiyle yerine Ayetullah Ruhullah Musevi Humeyninin yani yani ran slam Cumhuriyetinin kuruluunun üzerinden tam 39 yl geçti.

DEVRMN 39UNCU YILI KUTLANIYOR

randa devrimin 39uncu yl halk tarafndan cokuyla kutlanyor. Bakent Tahranda bulunan Azadi meydannda toplanan ran halk, elleri,nde tadklar ran bayraklar ve attklar sloganlar ile devrimi kutladlar.

Azadi Meydannda düzenlenen törene, ran Cumhurbakan Hasan Ruhani de katld.

HAMANEY ÖLDÜ DDALARI

Devrimin 39uncu yl kutlamalarna ran dini lideri Hamaney hakknda çkan iddialar gölge düürdü. Hamaneyin birkaç gün evden çkamam olmas ve salk durumunun giderek kötülemesi, dini liderin hayatn kaybettii iddialarn da beraberinde getirdi.

Hamaneyin, her sene Cumhurbakan ile katld törene bu sene gelmemi olmas da bu iddialar kuvvetler nitelikte olarak yorumlad. Gazetelerde de Hamaneyin öldüü iddialar yer ald. Dini liderin hayatn kaybettii iddialarna ilikin henüz bir açklama yaplmazken, basn, Hamaneyin ölüm nedeni olarak barsak kanseri olduunu belirtiyor.

Ana Sayfaya Git