Hani sosyal mesafe?

Koronavirüs nedeniyle en az 1,5 metre aralıkla durması gereken insanlar, hem kuralları hiçe saydı hem de işlerin yürümesini engelledi.

Haberler 03.04.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs nedeniyle hükümetin 2 milyon haneye bin Türk liras tutarndaki sosyal yardm vermeye balamasnn ardndan Diyarbakrda PTT ubelerinin önleri ana baba günü oldu. Polis ve zabta ekipleri, yüzlerce metreye ulaan insan kuyruunda, vatandalar sosyal mesafeye uymalar konusunda youn çaba sar etti ancak vatanda yine bildiini okudu.

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca ihtiyaç sahibi ailelere datlacak bin Türk liras tutarndaki para yardm için PTT ubeleri görevlendirildi.

YNE BLDK GÖRÜNTÜLER

Sabah saatlerinden itibaren bayram yerine dönen PTT ubelerinin önleri yine bildik görüntülere sahne olurken, Koronavirüs nedeniyle en az 1,5 metre aralkla durmas gereken insanlar, hem kurallar hiçe sayd hem de ilerin yürümesini engelledi.

ARKA SOKAKLARDA YÜZLERCE METRELK NSAN ZNCR OLUTU

Diyarbakrn en büyük PTT ubesi olan Dakap postanesi önünde kalabaln artacan hesaba katan görevliler, 3lü bariyer sistemi kurarak insanlarn birbiriyle temas etmesini önlemeye çalt. Ancak yardma ilgi youn olunca Dakap postanesinin arka sokaklar, yüzlerce metreyi bulan insan zinciri olutu.

POLS VE ZABITA VATANDAI UYARDI

Koronavirüs sebebiyle yardm datld ancak virüse aldr etmeyen vatandalar sosyal mesafe kuralna çou zaman uymayarak, kendilerini tehlikeye att. Sur lçe Emniyet Müdürlüüne balk çok sayda polis ve Sur Belediyesi zabta görevlileri, vatandalar sosyal mesafeye uymalar konusunda sk sk uyararak, önlem almaya çalt. Ancak çou vatanda bu kurala uymayarak, yine bildiini okudu.

VATANDA: YARDIM HESABA YATIRILMALIYDI

Söz Haber ekibi, Dakap postanesinin arka sokaklarnda sraya giren vatandalara mikrofon uzatarak, nabzn tuttu. Yüzlerce metrelik kuyrukta saatlerce bekleyen vatandalar, yardm paralarnn herkesin hesabna yatrlmas gerektiini belirerek, insanlarn burada bekletilmemesi gerektiini söylediler.

Kuyrukta insanlarn iç içe bulunduunu ve Koronavirse yakalanabileceklerini belirten Ramazan Sevim isimli vatanda, yardm paralarnn evlere teslim edilmesi gerektiini ifade etti.

NSANLARI BU KADAR EZMEYE HAKLARI YOKK

Sevim, Burada insan eziyorlar. Madem para vereceksiniz insanlarn evleri, adresleri belli. Herkes tespitlidir. Koronavirüs diyorsunuz, aln size virüs burada ite. Kimse sosyal mesafeye uymuyor. Yaptklar hiç ho bir ey deil. Allah raz olsun, iyilik yapyorsunuz, tam iyilik yapn. Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnda bütün yoksul insanlarn adresleri ve telefonlar var zaten. Kadnlar burada sabahn altsnda sraya girmeye baladlar. nsanlar bu kadar ezmeye haklar yok ki. Ayrca burada engelli maa, 65 ya üstü insanlarn maalar için bekleyenlerde var. Hepsi iç içe girmi dedi.

siz olduunu ve ailesinde kimsenin çalmadn aktaran Seyithan Esmer isimli baka bir vatanda ise, Srada saatlerce bekliyorum. Ne i var ne güç var. Perian olduk. Evde kimse çalmyor. Bu yüzden bin Türk lirasn almak için burada sabahtandr bekliyorum. 2-3 saate kadarda bana sra geleceini sanmyorum. Burada sra çok uzun olduu için herkes iç içe, kimse sosyal mesafeye uymuyor, kendimizi koruyamyoruz. Yinede mecburen beklemeye devam edeceim diye konutu.

SIRADA BEKLEDMZ çN HASTALIK RSKYLE KARI KARIYAYIZ

Sosyal yardm için devlete teekkür eden Mehmetcan Mutlu isimli vatandata sosyal mesafe kuraln hatrlatarak, öyle konutu:

Burada bize Koronairüs bulamasa baka hiçbir yerde bulamaz. Görüyorsunuz, sra burada çok uzun. Sosyal mesafeyi nasl koruyalm? Yapacak bir ey yok, mecburen bekliyoruz. çoluk çocuk hepsi evde aç. Devletimizden Allah raz olsun ama bu ekilde olmaz ki. Fakir vatandalarmzn evlerine bu yardmlarn yetitirilmesi gerekiyor diye düünüyorum. Ancak görüyorsunuz burada srada beklediimiz için hastalk riskiyle kar karyayz. Kendimizi Allaha brakmz.

çOCUKLARIM EVDE Aç

ükran ükür adl kadn ise, çocuklarn evde annesine emanet ettiini ifade ederek, sraya yeni girdiini söyledi. ükür, Akama kadar burada bekleyeceim. Eer sra gelmezse çocuklarm evde aç. Beni bekliyorlar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git