Hani’de otobüs sayısı artırıldı, Dicle’de yeni güzergah belirlendi

Daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesine bağlı 5 mahalleyi kapsayan 60 kilometre uzunluğunda yeni bir güzergah belirledi, Hani ilçesinde ise otobüs sayısını artırdı.

Haberler 24.05.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, krsal ilçe ve mahallelerde yaayan vatandalarn toplu tama araçlarndan faydalanmalar için çalmalarna devam ediyor. Vatandalardan gelen talepleri deerlendiren Büyükehir Belediyesi ekipleri, Dicle ilçesine bal Kaygsz, Doanl, Dede, Bademli, Sergen mahallelerini kapsayan yeni bir güzergah belirledi. Yaklak 450 hanenin bulunduu 3 bin 850 nüfuslu 5 mahallede vatandalar, hastane, okul ve ehir merkezine daha rahat ulaabilecek. Büyükehir Belediyesi otobüsleri, 25 Maystan tarihinden itibaren 60 kilometre uzunluundaki güzergahta vatandalara toplu tama hizmeti vermeye balayacak.

YEN GÜZERGAHLAR

Yeni Güzergah (1 Araç): lçe Garaj Ali Pnar Alay Kuru çeme skan Evleri Kantar Mega Center Tesisler NinovaPark Seyrantepe Hani Yol Ayrm Kaygsz Mahallesi Doanl Mahallesi Dede Mahallesi Bademli Mahallesi Sergen Mahallesi.

Hanide otobüs says artrld

Hani ilçesinde ise vatandalarn talebi üzerine yaplan çalmalar sonucu tek otobüsün yetersiz olduu tespit edildi. Büyükehir Belediyesi, vatandalarn toplu tamada sknt yaamamas için otobüs saysn 2ye çkararak her seferde 70 olan yolcu tama kapasitesini 140a yükseltti. Yeni otobüs seferleri 30 Mays tarihinde balayacak.

Ana Sayfaya Git