Hantaş olayı Meclis'te!

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Recep Hantaş’ın polisce açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Haberler 20.04.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Dan Beta, Diyarbakr Sümerparkta Recep Hantan geçtiimiz hafta polislerce açlan ate sonucu yaamn yitirmesi hakknda hakknda Meclis Aratrmas açlmasn istedi. Beta, Meclis Aratrma önergesinde, Diyarbakr Valiliinin dur ihtar açklamas ile ortaya çkan kamera kaytlar ve polislerin aileye Hanta yanllkla öldürdüklerine yönelik beyannn kolluk görevlilerinin yetkilerini at ve orantsz güç kullandn iddialarn konu etti.

Dur ihtarna uyulmad takdirde silah yetkisinin kullanlmasnn yalnzca caydrma amaçl olup kiinin ölümünün hedeflemeyeceini kaydeden Beta, Oysa Hantaa isabet eden 4 kurunun ikisi bana isabet etmitir. Bu ölüm vakas kolluun yetkilerini atnn vahim bir örnei olup polise verilen snrsz yetkilerin derhal ele alnmas ve Polis Vazife ve Selahiyet Kanununda acilen bir düzenleme yaplmas elzemdir dedi.

DDET MERULATIRILIYOR

Kolluun açt ate sonucu yaamn yitiren Recep Hantan maruz kald yaam hakk ihlali endie ve tartmalar da beraberinde getirdiini ifade eden Beta, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn soruturma dosyasna konulan olay anna ilikin görüntü kaytlar için olayn yargsz bir infaz olduunun belirtildiini kaydetti. Beta, Recep Hantan ölümünde de açkça görüldüü üzere, yaam hakk kollua yönelik önleme hukuku ad altnda getirilen düzenlemeler ile yok saylmakta ve iddet merulatrlmaktadr. Orantsz güç kullanm neticesinde meydana gelen ölümlerin son bulmas adna Recep Hantan ölümünün aratrlmas ve kollua verilen yetkilerin neden ve sonuçlar ile bu konuda neler yaplmas gerektiinin tespiti amacyla mecliste bir aratrma komisyonu kurulmasn gerekli görmekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git