Harekatta Milli Silahlar Öncelik

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nda kullandığı yerli yapım radar karıştırıcı, Fırtına obüsü, kirpi, çok namlulu roketatar, ATAK helikopter ve hassas güdümlü kitler gibi araç, silah ve mühimmatla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına Afrin'i dar ediyor.

Haberler 27.01.2018 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAl teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak amacyla 20 Ocakta balatlan harekatn en önemli unsurlarndan birini milli silahlar oluturuyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürütülen harekatta karadan ilerleyi sürüyor. Teröristlere ait mevzi, depo ve snaklar da gerek havadan gerekse karadan aralksz vuruluyor. TSKnin kararllkla yürüttüü harekatta kullanlan silah, mühimmat ve araçlarn büyük çounluunun milli olmas da dikkati çekiyor.

Zeytin Dal Harekat kapsamnda Hatay ve Kilisteki birçok birlie sevk edilen tamam yerli üretim kunda motorlu topçu silah sistemi olan Frtna obüsü (T-155), 40 kilometre menziliyle belirlenen hedeflere at yapabiliyor.

Yine snr hattna yerletirilen milli silah çok namlulu roketatar silah sistemi (T-122 çNRA), gece ve gündüz her türlü hava ve arazi artlarnda kullanlyor. En modern sisteme sahip olan T-122 çNRA, Afrin krsalnda ilerleyen birliklere etkin ate destei salyor.

- Helikopter de radar kartrc da var

Harekat kapsamnda ilk kez görev alan yerli üretim T-129 ATAK helikopteri, kara unsurlarnca lazerle titizlikle iaretlenen hedefleri yine milli Cirit füzeleriyle vuruyor.

Füze ve mayn riskine kar güçlendirilmi gövdeleri olan milli üretim zrhl personel tayc Kirpi de Afrinde kara birliklerinin snr ötesine sevk edilmesinde görev alyor.

Harekat kapsamnda kullanlan askeri araçlar arasnda, yerli zrhl muharebe arac AKINCI ZMAlar da yer alyor. Keskin nianc kulesi olan ZMAlar, snrdaki birçok birlikte hazr kta bekletiliyor.

lk kez yeni gelitirilmi teknolojilerle donatlan milli insansz hava araçlarndan (HA) da Afrindeki harekatta faydalanlyor. HAlar araclyla adm adm izlenerek yerleri tespit edilen teröristler, uçak veya topçu birlikleri tarafndan etkisiz hale getiriliyor.

Hareket kapsamnda bölgeye gelen, üzerinde modern radar kartrc sistemlerinin bulunduu mobil elektronik harp sistemi KORAL da önemli görev üstleniyor.

ASELSAN tarafndan özgün olarak gelitirilen, radarlar kartrp aldatlmas ve i yapamaz hale getirilmesini salayan sistem, snrda kullanlyor.

Harekatta, birçok yerli üretim termal kamera, radar, silah ve mühimmattan da faydalanlyor.

Ana Sayfaya Git