Hasankeyf için 35 ayrı noktada eylem

Bu yıl 7-8 Haziran Hasankeyf İçin Küresel Eylem Günü dolayısıyla 35 ayrı yerde eylem düzenlenecek. Hasankeyf Yaşatma Girişimi Uluslararası Sözcüsü Ercan Ayboğa, ekolojistlere ve tarih severlere seslenerek, “Hasankeyf'e ses verin” çağrısında bulundu.

Haberler 07.06.2019 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl 7-8 Haziran Hasankeyf çin Küresel Eylem Günü dolaysyla 35 ayr yerde eylem düzenlenecek. Hasankeyf Yaatma Giriimi Uluslararas Sözcüsü Ercan Ayboa, ekolojistlere ve tarih severlere seslenerek, Hasankeyfe ses verin çarsnda bulundu.

Güneydou Anadolu Projesi (GAP) kapsamnda Dicle Nehri üzerindeki Ilsu Barajnn yapm devam ediyor. 2006 ylnda balanan Ilsu Baraj ve Hidroelektrik Santrali Projesine dair yaplan resmi açklamalara göre, 10 Haziran tarihi itibariyle baraj kapaklar kapatlarak, su tutulma ilemine balanacak. Bu durumda 12 bin yllk tarihe sahip Hasankeyf bata olmak üzere 199 yerleim yeri sular altnda braklacak.

HASANKEYF çN BR çILIK

Hasankeyf Yaatma Giriimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketinin de aralarnda bulunduu 87 ekoloji hareketi, 7-8 Haziran Hasankeyf çin Küresel Eylem Günü çars yapt. Hasankeyf Yaatma Giriimi Uluslararas Sözcüsü Ercan Ayboa, dünyann çeitli ülkelerinde Hasankeyf için eylemde olacaklarn belirtti. Hasankeyfe, doaya, tarihe gönül vermi herkesin bireysel seslerinin yan sra örgütlü bir ekilde ses çkarmasnn önemine dikkat çeken Ayboa, en ufak bir sesin Hasankeyfi yaatmak için bir çlk, haykr olduunu vurgulad.

35 NOKTADA EYLEM YAPILACAK

7-8 Haziran Hasankeyf çin Küresel Eylem Günü kapsamnda bu yl Avusturya, ABD, Fransa, Irak, Türkiye ile birçok ülkede eylem ve etkinlik gerçekletireceklerini dile getiren Ayboa, Irakta 10 ayr kentte eylem olacak. Bunun daha fazlasn Türkiyede yapabilmeliyiz. O yüzden ekolojist, tarih severlere yeniden çar yapmak istiyoruz; Hasankeyfe ses olmalyz. Bu bir sergi, basn açklamas, yürüyü her ey olabilir dedi.

Ana Sayfaya Git