Hasta yakınlarının değişmeyen dramı!

D.Ü'nun duyarsız kaldığı Söz'ün gündeme getirdiği "Bahçe Palas" dramının yarattığı yankıya, Vali Güzeloğlu sessiz kalmadı. Aileler, Belediye misafirhanesinde ağırlanırken, benzer manzaralar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yaşanıyor.

Haberler 30.09.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Söz Gazetesinin önceki gün manetten yaynlad Bahçe palas haberi büyük yank uyandrd. Skandal uygulama ve yaanan drama duyarsz kalmayan l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, talimat vererek, Dicle Üniversitesi Hastanesi karsndaki bahçede ilkel ortamda sabahlayan hasta yaknlar Belediye misafirhanesinde arlatt.

HABER VE BÜYÜKTMURUN YAZISI SORUNU çÖZDÜ

Gazetemizin Cuma günkü manetinde, insanlk ne halde dedirten Bahçe palas haberi kamuoyunda büyük yank uyandrd. Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimurunda Bu manzara içinize siniyormu? balyla köesine tad duruma Vali ve Belediye Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu sessiz kalmad.

GÖREVLLER HASTA YAKINLARINI DAVET ETT

Haber ve yorumun ardndan Büyükehir Belediyesi Sosyal Daire Bakanl birimine talimat veren Vali Güzelolu, hasta yaknlarnn belediyenin kent merkezindeki misafirhanesinde, arlanmalar için gerekli çalmay balatt. Bunun üzerine dün sabah saatlerinde Dicle üniversitesi Hastaneleri bölgesine giden görevliler, bahçede sabahlayan hasta yaknlarn ziyaret ederek, misafirhanelere davet ettiler.

VATANDALARDAN VAL GÜZELOLUNA TEEKKÜR

Görevliler ayrca, üzerinde misafirhanenin adresi ve iletiim bilgilerinin yer ald broürler ve kartvizitleri hastane önünde bekleyen vatandalara datarak, hastanenin duyuru panolarna bilgilendirici afiler astlar. Hasta yaknlar, Büyükehir Belediyesinin gösterdii ilgiden dolay Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Güzeloluna teekkür ettiler.

MSAFRHANE 391 YATAKLI

Sosyal Hizmetler Daire Bakanl bünyesinde hizmet veren 136 oda ve 391 yatakl misafirhanenin her odasnda mini buzdolab, televizyon, saç kurutma makinesi, havlu ve kiisel bakm malzemeleri (ampuan, sv sabun vb.) bulunuyor. Hasta yaknlarna, kahvalt, revir hizmetleri, psikolojik danmanlk ve rehberlik, çamarhane, ütü, hizmetlerinin tümü ücretsiz olarak sunuluyor. Bu hizmetlerin dnda hasta yaknlarnn hastane ortamndan uzaklamalarn salamak amacyla farkl günlerde moral geceleri ve çeitli sosyal etkinliklerde düzenleniyor.

YAARGLDE DE AYNI MANZARA!

Öte yandan, D.Ü kampüsünde yaanan çan ayb rezeletin benzer durumunun Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bahçesinde de yaand objektiflere yansd. Hastane bünyesinde bir dinleme tesisi bulunduu ancak hasta yaknlarnn buray tercih etmedikleri öenilirken, hasta yaknlar yere serilen kilim ve battaniyelerin üzerinde sabahlyorlar. Hastane bahçesinde kamp havasnn hkim olmasna neden olunurken hasta yaknlar, dram içerisinde dram yayoruz diyerek, tepki gösterdi.

PKNK HAVASI VAR

Hasta yaknlarndan Tahsin Bozkaplan, Hastane bahçesinde yaklak 1 aydr bekliyoruz. Hastanede bekleme salonu yok diye buraya çadr kurduk. imdi havalar iyi ama souduunda ne yapacamz bilmiyoruz. Hasta ziyaretine gelen misafirlerimizi burada arlamak zorunda kalyoruz. Büyük sknt çekiyoruz. Oturduumuz alan zaten çöpten geçilmiyor. dedi.

HASTANE ADETA HARABEYE DÖNMÜ

erafettin Acan ise hastanenin hijyenik olmadn iddia ederek, Hastanenin youm bakm ünitesi ksm komple inaat halinde ve hastanede temizlikten eser yok. Burada yatan hastalarn hayatta kalmas bile bence büyük bir mucize oluyor. Hastane içinde bekleme salonu var ve orada da oturulmuyor. çok kötü ve ar kokular geliyor.

SALAM GELEN HASTA OLUYOR

Hastanede steril bir ortam ve kapal bir bekleme salonu olmad için madur olduklarn belirten Mahmut Koca ise yetkilileri göreve çard. Koca öyle dedi; Hastaneye salam gelen hasta oluyor. Bakmszlktan hastane duvarlar çökecek duruma geldi. Hastalarmz aa diplerinde bekliyoruz. Bize yardmc olmalar gerekirken tam aksine ikyet etmemize kzyorlar. Buras kimsenin babasnn mal deil. Devlet bu hastaneyi biz yararlanalm diye yapt. çalanlar ise sürekli bizleri sözleriyle ezmeye çalyorlar. Türkçe bilmiyorum diye ikyetimi de dile getiremiyorum. Artk birinin çkp bu duruma bir dur demesi gerekiyor. Devlet büyükleri sesimizi duymuyorlar.

KI GELNCE BZDE HASTA OLACAIZ

Mardinden Diyarbakra geldiklerini belirten Turan Türk ise havalarn soumaya baladna dikkat çekerek, Annemi Mardinden getirdik. Yaklak 5 aydr buradayz ama bizde hastalanacaz. Önümüzde k var ve artk akamlar burada kalamyoruz. K gelince bizde hasta olacaz ve sonrasnda biz burada yatacaz. Kimse sesimizi duymuyor. Biz sadece burann düzelmesini istiyoruz. Neden kimse bizi ciddiye almyor. Maddi durumumuz yeterli olmad için özel hastaneye gidemedik diye buraya geldik. Ancak burada hepimiz hasta olacaz. Kn imdi oturduumuz aaç diplerini bile arayacak hale geleceiz. Hiç kimse bizi önemsemiyor. Bizde bu ülkenin vatandayz ve sorunlarmzla ilgilensinler istiyoruz diye konutu.

TESS OLDUU DDASI

Buarada, hastane bünyesinde bulunan 1 adet ücretsiz dinlenme tesisi olmas dikkat çekerken, ancak hasta yaknlar tesise gitmeyip, hastane bahçesinde bekliyorlar.

Ana Sayfaya Git