Hastane kablolarına yıldırım düştü!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin elektrik kabloları yıldırım düşmesi sonucu yandı. Jeneratörler ile elektrik sağlanan hastanede planlı ameliyatlar bir gün süreyle ertelenirken, sorunun giderilmesi çalışmalar devam ediyor.

Haberler 12.04.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin elektrik kablolar yldrm dümesi sonucu yand. Jeneratörler ile elektrik salanan hastanede planl ameliyatlar bir gün süreyle ertelenirken, sorunun giderilmesi çalmalar devam ediyor.

Olay, dün gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin elektrik kablolar yldrm dümesi sonucu yand. Durumu fark eden hastane yetkilileri Dicle Elektrik Datm arza servisine haber verdi. Sorunun giderilmesi için hem Dicle Elektrik hem de hastane teknik elemanlar çalmalarn sürdürüyor.

Ameliyatlar ertelendi

Yaanan sorunun ardndan hastaneye jeneratörler tarafndan enerji salanyor. Hastanede bulunan 2 adet jeneratör olas bir duruma kar 4 saat arayla devreye sokularak hastaneye kesintisiz enerji verilmeye çallyor. Tedbirler kapsamnda acil ameliyatlar dnda kalan planl ameliyatlar bir gün süreyle ertelendi. Yetkililer yaanan sorunun bugün çözüme kavuturulup yarn sabahta itibaren hastanenin olaan ileyiine devam edeceini belirtti.

Hastaneden açklama

Hastane Bahekimi Mahmut Ta, ncelemelerde bulunan DEDA ekipleri bize sorunun yldrm çarpmas sonucu olutuunu söyledi. Tabi yldrm trafoya m çarpt yoksa elektrik hattna m bilmiyoruz. Yldrm dümesi sonucu elektrik kablolarnn zarar gördüünü söylediler. uan hem bizim hastanemizin teknik ekipleri, mühendisleri hem de DEDA ekipleri çalmalarn sürdürüyor. Jeneratörlerimiz devrede hastaneye enerji salyor. ki jeneratörümüz var onlar da 4er saat dinlendirerek hastaneye sürekli enerji veriyoruz. Hasta maduriyeti yaanmasn diye acil olan ameliyatlarmz dndaki planl olan ameliyatlarmz bir gün süreyle erteledik. Bu akam sorun çözülecek ve yarndan itibaren hastanemiz olaan akna dönecektir dedi.

Ana Sayfaya Git