Hastane mi? Çöplük mü?

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde skandalın ötesinde, "hastane mi, çöplük merkezi mi" dedirten görüntüler ortaya çıktı. Diyaliz hastaları "çöp ve inşaat artıkları" arasında tedavi ediliyor.

Haberler 19.11.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde skandal görüntü: diyaliz hastalar çöp ve inaat artklar arasnda tedavi ediliyor.

Açld günden bu yana vatandaa hizmet vermek yerine skandallar ve kötü yönetim modeliyle sürekli gündeme gelen Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bu seferde diyaliz hastalarna reva görülen uygulamayla kendinden söz ettirdi. Steril artlarda tedavi olmalar gereken çok sayda hastann çöp ve inaat artklar arasnda diyalize giriyorlar.

HASTANE M, çÖPLÜK MÜ?

Hasta yaknlarnn cep telefonuyla çektikleri görüntüler sayesinde ortaya çkan skandal üzerine hastane yönetiminden hiçbir açklama yaplmazken, Salk Bakanlna durumla ilgili ikayet bulunulduu örenildi. Hastaneye daha öncede tahtakurusu basmas ve baz servislerin tedaviye kapatlmas nedeniyle bakanlk tarafndan müfettiler gönderilmi ve olayla ilgili idari tahkikat balatlmt.

HASTANE DEMEYE BN AHT LAZIM

Cep telefonu kamerasna saniye saniye yansyan görüntülerde, hastalarn diyalize alnd küçük odalara çkan koridor, çöp, kullanlmayan eya, hortum, kablolar ve daha birçok tbbi atn olduu görülüyor. Ayn eyalarn hastalarn diyalize girdikleri odada var olduklar görülürken, tedavi odalarnn kaplarnn olmad ve kap yerlerinin branda ile kapatld görülüyor.

DYALZ HASTALARI çARESZLK çNDE

Görüntülerde ayrca, kova, iskele, el arabas, kürek, süpürge, frça, karton kutular, boya kutular ve bunlara ilikin kullanlan malzemelerin olduu göze çarpyor. Steril olmaktan uzak olan tedavi odasnn bir yannda ise hastalarn tedavi edildii dikkat çeken görüntülerde, özel bakm eliinde tedavi olmalar gereken diyaliz hastalarnn çaresiz durumlar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git