Hastaneye pamuk yağıyor

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde, çırçır ve prese fabrikasından uçuşan pamuklar, yakındaki 100 yataklı devlet hastanesini olumsuz etkiliyor. Hastanenin bahçesini beyaza bürüyen ve ağaçların üzerini örten pamuklar, hastaları rahatsız ediyor. İlçe sakinleri, hastanenin rant uğruna yanlış yere kurulduğunu ileri sürerek ya hastanenin ya da fabrikanın başka yere taşınmasını istedi.

Haberler 12.11.2017 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Devlet Hastanesinin bitiiinde kurulu çrçr ve prese fabrikasndan uçuan pamuklar ve yükselen duman yatakl tedavi gören hastalar hem de polikliniklere muayeneye gelenleri olumsuz etkiliyor. 24 saat vardiya sistemine göre çalan fabrikadan yükselen pamuk parçacklar nedeniyle hastanenin bahçesi, aaçlar ve park eden araçlar, beyaza bürünüyor. Aaçlarn üzerini örümcek a saran pamuk parçacklar, astm ve solunum yolu rahatszl bulunan hastalarn nefes almasn daha da güçletiriyor.

çIRçIR FABRKASININ YANINDA HASTANE

Bölgenin çukurovas olarak bilinen Bismilde yaayanlar, çrçr, prese ve tekstil fabrikalarnn bulunduu alann yaknna kurulan hastanenin, rant uruna yanl yere ina edildiini öne sürdü. lçe sakinleri ya hastane ya da fabrikann baka yere tanmasn istedi. Duruma tepki gösteren Enver Argn, hiçbir yerde hastane ile çrçr fabrikasnn yan yana olmayacan söyledi. 1993ten beri Bismilde oturduunu belirten Argn, öyle dedi:

Böyle bir fabrika ile bir hastaneyi yan yana bulamazsnz. Hastane ile fabrika yan yana olur mu? Geldiimizde yataklar dolu, 2-3 kii yan yana yatm. Dar çktmzda sanki pamuk yayor, kar gibi beyaz olmu. Hepsi pamuk krnts. Ya fabrika kalksn ya da hastane kalksn.

HASTE VE BAHçES PAMUK DOLU

Kadir Arslan da havadan süzülerek hastane bahçesine düen pamuk parçacklarnn kalp, göz ve solunum yolu rahatszl olanlar çok olumsuz etkilendiini belirterek, Kalbi ve göz rahatszl olan biri buraya geldiinde nefes alamyor, gözünü açamyor. çünkü havadan pamuk yayor, toz yayor. nsanlar bu yüzden buradan kaçyor. Herkes bu hastanenin buradan kalkmasn istiyor.

Devletin bu soruna çözüm bulmasn isteyen Reit eker ise, Devletin sahip çkmas lazm. Hastamz getiriyoruz, yine hasta olarak eve götürüyoruz. Devlet hastanesi temiz bir yerde olmal. Fabrikann içerisinde olmamal. Hastanenin buradan baka bir yere tanmas lazm diye konutu

HASTANE YEN YERNDE 2 YILDIR HZMETTE

Nüfusu 120 bin olan Bismilde 1994 ylnda yapm tamamlanan ve 50 yatak kapasiteyle hizmete balayan Bismil Devlet Hastanesinin, Diyarbakr-Bismil Karayolu üzerindeki Köseli Köyü yaknnda yapmna balanan yeni binasnn temeli 2010 ylnda atld. 5 yl sonra tamamlanan hastane, 100 yatak kapasiteli yeni binasnda 2015 ylnda hasta kabulüne balad.

Ana Sayfaya Git