Hatlar birleşti, harita değişti!

Dün alınan köylerle beraber, Racu'nun batısındaki güvenli cep ile Şeyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan diğer güvenli cep birleştirildi. 28'inci günde etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı bin 528 oldu.

Haberler 16.02.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince düzenlenen Zeytin Dal Harekat 27. gününde. Dün alnan köylerle beraber, Racunun batsndaki güvenli cep ile eyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan dier güvenli cep birletirildi. 28 gündür yürütülen Zeytin Dal Harektnda etkisiz hale getirilen terörist says 1528e yükseldi.

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) 20 Ocakta Afrine yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlar ile birlikte balatt Zeytin Dal Harektnn 28. gününde, cephede scak gelimeler var.

BATI CEPHESNDE HATLAR BRLET

Türk özel kuvvetler askerleri ve ÖSO güçleri, Afrinin kuzeyindeki Bülbül nahiyesine bal Durakl köyünü bu sabah ele geçirdi. Kilis snrnn Suriye tarafndaki Bülbül ve Azez ceplerinin birletirilmesi için bir önemli adm daha atlm oldu. ÖSO, öle saatlerinde de edya, erbanl (Kum Reçe) ve Karri köylerinin yan sra Karri köyünün oradaki tepenin alndn duyurdu. Böylece, Türkiye snr boyunca Racunun batsndaki güvenli cep ile eyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan dier güvenli cep birletirildi.

SICAK çATIMANIN ARDINDAN DVAN DA ALINDI

Cinderese doru ilerleyen birlikler ise, sabahtan bu yana scak çatmann sürdüü Divan köyünü YPGlilerden ald. Atme yaknlarndaki köy, Hatay Reyhanlnn hemen karsnda yer alyor. Krkhan, Hassa ve Reyhanl ilçelerinin snra yakn bölgelerindeki birlikler de Afrin bat krsalnda yer alan teröristlere ait mevzilere topçu birliklerince at yapt. Snr hattnda askeri araç sevkiyat da devam etti.

TUZAKLANAN MAYIN VE PATLAYICILAR MHA EDLYOR

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatmalarla 50yi akn köy ve beldeyi terör örgütünden arndrd. Derinlik oluturularak sürdürülen harekt kapsamnda teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayn ve patlayclar da eitimli köpeklerin de desteiyle uzman ekipler tarafndan bulunarak imha ediliyor. Scak çatmalarn yaand ve terörist unsurlarnn bulunduu bölgeler ise karadan ve havadan ate altna alnyor. nsansz hava araçlar tarafndan belirlenen teröristlerin barnma, karargh, kontrol ve toplanma alanlar, karadan topçu bataryalar ve çok namlulu roketatarlarla, havadan da jetlerin sortileriyle imha ediliyor.

1528 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Düne kadar 32 askerin ehit olduu, 9 sivil vatandan da hayatn kaybettii harektn son durumuna ilikin Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede, son bir günlük süreçte kara ve hava operasyonlarnda 43 teröristin etkisiz hale getirildii açkland. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen harektn, Suriyenin toprak bütünlüüne sayg çerçevesinde planland ekilde baaryla devam ettii vurgulanan TSK bilgilendirmede öyle denildi:

Harektn planlama ve icrasnda sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alnmakta olup, sivil/masum kiilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Zeytin Dal Harekt kapsamnda 15 ubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonlar sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 1528 olmutur. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen kara harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

CNDERES KARADAN BOMBALANIYOR

Hatayn Reyhanl ilçesinin karsnda bulunan Afrin krsalndaki Cinderes bölgesinde bulunan terör örgütü mevzileri, insansz hava araçlar tarafndan belirlenip koordinatlar ate destek vastalarna bildirildi. Snrda konulu topçu birlikleri, belirlenen hedefleri frtna obüsleriyle ate altna ald. Vurulan hedeflerden yükselen duman, Reyhanldan da görüldü.

Ana Sayfaya Git