Havai fişeklerin imhasında facia

Adapazarı’nda taşocağında havai fişeklerin imhası sırasında meydana gelen patlamada Jandarma Astsubay Çavuş Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Monga şehit oldu.

Haberler 10.07.2020 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde, 3 Temmuzdaki fabrika faciasnda patlamayan ve bölgeden kamyonla alnp, Adapazarndaki ta ocana getirilen havai fiekler imha edilecei srada patlama oldu.Jandarma Astsubay çavu Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman çavu Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onba Fatih Monga ehit olurken, 11 jandarma ve 1 kamyon sürücüsü ise yaraland. çileri Bakan Süleyman Soylu, kamyon oförü dahil 3 kiinin salk durumunun ar olduunu söyledi.

MHA EDLRKEN PATLAMA

Hendekte 7 kiinin yaamn yitirdii, 3 Temmuz Cuma günü meydana gelen fabrikadaki patlamada patlamayan havai fiekler ile dier patlayclarn emniyetli alanda, kontrollü patlatlmasna karar verildi. Hendek Belediyesine ait kamyona yüklenen patlamam havai fiekler, dün Adapazarnn Taks mevkisinde bulunan ta ocana getirildi.

Üç ASKER EHT OLDU

Kamyondan ta ocandaki çukura patlayclar boaltlrken, saat 11.30 sralarnda, patlama meydana geldi. Patlama sesi, kentin birçok noktasndan duyulurken, dumanlar da gökyüzüne doru yükseldi. Bölgeye ihbar üzerine 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Salk ekipleri, yaralananlar ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldrd. Patlamann olduu alanda kontrollü patlatma için bulunan Jandarma Astsubay çavu Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman çavu Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onba Fatih Monga ehit oldu. ehit jandarmalardan 2sinin, patlayc madde imha timinden olduklar belirtildi. Kamyon oförü ve 11 jandarma personeli ise yaraland. Patlama bölgesinde kamyondan geri, demir ynnn kald görüldü.

BAKAN SOYLU: BUGÜNE KADAR 15 TONLUK PATLATMA LEM YAPILDI

çileri Bakan Soylu, patlama sonras helikopter ile bölgeye gitti. Bakan Soylu, Buradaki patlamaya getirdikleri patlayclar havai fiek olunca orann ormana yakn olmas münasebetiyle burada patlatmann çok daha doru olabilecei konusunda ilgili arkadalarmz karar verdiler. Bu patlatmann banda da bizim Ankaradan gönderdiimiz, jandarmamza bal madde patlayc imha timimiz var. Banda bir komutanmz var. Onlarn sevk ve idaresinde, savclarmzn kontrolünde ve yönetiminde patlatma ilemi gerçekleti. te 15 tonluk patlatma ilemi bugüne kadar gerçekletirildi. Son 1- 1,5 tonluk patlamaya hazr mühimmat varken veya patlayc varken hepimizi üzen derinden yaralayan bu müessif olay bamza geldi diye konutu.

BOALTMA SIRASINDA PATLAMA OLDU

Bakan Soylu, elindeki fitilleri göstererek, Bunlara fitil deniyor. Ben de yeni gördüm. Bu patlayclarn fitilleri bunlarn içindeki kutulardalar. Bunlar buraya patlatmak için getirdiler ve yaklak, genelde orada da soutuluyorlar. Burada da genelde hem itfaiye olur, usul ve nizamnameye göre ayn zamanda ambulans olur. Buna göre bir usul ile birlikte bu mühimmat imha edilir. Buraya getirip tam boaltma esnasnda neden olduunu yaplacak adli ve idari soruturma sonucunda hepimizin anlayaca bir patlama meydana geldi dedi.

1 GÜN ÖNCE UZMAN EKP çALIMA YAPMI

Öte yandan patlamadan 1 gün önce, uzman ekibin bölgede çalma yapt anlardan fotoraf ortaya çkt. Kamyonla getirilen patlayclarn, ta ocann bulunduu alana tand görüldü.

Ana Sayfaya Git