Hayalimi yıktılar

Türk siyasi tarihinde "postmodern darbe" şeklinde nitelendirilen 28 Şubat sürecinde Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde 3. sınıf öğrencisi olan Aysel Yaşar, öğretmenlik hayalini gerçekleştirememenin acısını yaşıyor.

Haberler 01.03.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

28 ubat Kadn Platformu Diyarbakr Temsilcisi Aysel Yaar, 28 ubat sürecinde yaadklarn anlatt.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü 3. snf örencisiyken baz hocalarnn baörtüsünden dolay kendilerini derse almamaya baladn aktaran Yaar, girdikleri derslerden çkarldklarn söyledi.

FETÖcü örencilerin talimatla baörtülerini açmas ve o dönem bölgede olaanüstü hal uygulanmas nedeniyle bu duruma yeterince direnemediklerini belirten Yaar, okula alnmadklar için eitimlerini brakmak zorunda kaldklarn kaydetti.

Allah rzas için örtündüklerinden dolay baörtülerini açmadklarn ifade eden Yaar, öyle konutu:

Ben bamda Kuran- Kerimden bir ayet tayorum. Ben onu asla ayaklar altna alp ezdirmem. Dünyalk bir ey uruna ben onu açmam, çinetmem. Bu benim inancmn gereidir. Bu ekilde siyasi bir örgütün kolu olmadmz da ispatladk. Kimin siyasi amaçlar için bir eyler yapt, kimin yapmad zaten anlald. Bugün FETÖnün yüzünün tam olarak net ekilde ortaya çkmas da baz eylerin göstergesidir.

Darbenin d güdümlü bir proje olduunu belirten Yaar, 28 ubat ile Türkiyedeki gençlerin yozlamasnn, inançsz ve gayesiz ekilde yetimesinin amaçlandn aktard.

14 YIL SONRA ÜNVERSTEYE DÖNEBLD

Üniversiteye ancak 2011de 3 çocuk annesiyken dönebildiini aktaran Yaar, aradan geçen yllar nedeniyle ders konularnn neredeyse hiçbirini hatrlayamadn ifade etti.

Kimyann birçok konusunu unutmutum. O ac hayat kafamzdan sürekli resetlemeye çalyorduk. Rüyamda okula gittiimi görüyordum. O bile kabus gibi geliyordu. Okula hiç dönebileceimi sanmyordum Hamdolsun bin yl sürecek dediler, bin yl sürmedi. diyen Yaar, AK Parti hükümetlerinin yapt deiikliklerle baörtülü insanlarn okumasnn önünün açldn dile getirdi.

O dönem üniversite saysnn az, kazanmann da çok zor ancak atanmann kolay olduunu ifade eden Yaar, u deerlendirmelerde bulundu:

Ben kimya bölümünü bitirdiim zaman kimyager, hem kimya hem de ilkokul öretmeni olabiliyordum. O dönem atanma gibi bir sorunumuz yoktu. Bu hayalimiz, gerçeklemedi. Öretmen olmay çok istiyordum. çocuklarla ilgilenmek, onlara bir ey verebilmek en büyük hayalimdi. Bu hayalimi çaldlar. Bu idealist bir insan için çok acdr. 2000li yllarn banda öretmen olacaktm ve bir mesleim olacakt. Belki maddi olarak da rahat bir hayat yaayacaktm.

Üniversiteden 2014te 40 yanda mezun olduunu bildiren Yaar, 3 çocuk annesi olarak okul döneminde zorluk yaadn kaydetti.

Yaar, Kendimize bakacak halimiz yokken okula gitmek zorundaydm. Allah raz olsun arkadalk kurduum inançl kardelerim bana destek oldular. çocuklarma bakc tuttular ve 3 yl o ekilde okula gittim. ifadelerini kulland.

ÖRETMENLN O ZZETN YAAYAMADIM

28 ubat nedeniyle sknt yaayan, zulüm gören, madur edilen ve iten ayrlanlarn ilerine geri dönebildiini kaydeden Yaar, öyle konutu:

O dönemde örencilikten atlp sonra okulunu bitiren kardelerimiz için bir sknt var. Bu skntnn da giderilmesini istiyorum. O dönemde beraber olduumuz snf arkadalarmzla her türlü hakta eitlenmek istiyoruz. Okuldan atldmz ya da ayrlmak zorunda kaldmz dönemlerde öretmen olabilmenin art neyse bugün de ayn artlarn bize salanmasn istiyoruz. Hamdolsun bin yl sürmedi ve okullarmza dönebildik ama bunun gerisinin de gelmesini istiyoruz. Öretmenlik hayalimiz gerçekletirilsin, yaplamayacak bir ey deil. Bu maduriyeti yaayan insan says çok fazla deil. çaltm her ite vasfsz eleman olarak görülüyordum. Öretmenliin o izzetini yaayamadm. O da bana büyük bir dert oldu.

çocuklarna sahip çkan bir anne olarak onlarn, maddi manevi bütün sorumluluunu aldn aktaran Yaar, evlatlarn inançl, dürüst, kendilerine ve topluma faydal bireyler olarak yetitirmeyi amaçladn dile getirdi.

28 ubat her platformda anlattn ve anlatmaya devam edeceini söyleyen Yaar, u ifadelerini kulland:

Gençlerimizin o dönem bizi okula almayan bu CHP zihniyeti ve onun gibi zihniyetleri çok iyi tanmas istiyorum, inancmzn, baörtümüzün ne kadar deerli olduunu bilip inançlarn o ekilde, kymetli bir ekilde yaamalar gerekiyor. Ömrüm yettiince her platformda 28 ubat anlatacam. nsanlarn o dönem yaadklar skntlar, baörtülü okumann ne kadar zor kazanldn bilip baörtülerine smsk sarlmay ve hakkn vermelerini istiyorum.

Ana Sayfaya Git