Hayalimizdeki Diyarbakır için!

Karaaslan Diyarbakır için bir hayalimiz var. Biz Diyarbakır sokaklarında çocukların özgürce koştuğu, top oynadığı, mutluluk cıvıltılarının hakim olduğu sokaklar hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz"

Haberler 25.12.2016 - 14:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, Ay yldzl bayraklar Diyarbakr sokaklarnda dalgalandkça bu ülkeye hiçbir ey olmaz. Diyarbakr için bir hayalimiz var. Biz, Diyarbakr sokaklarnda çocuklarn özgürce kotuu, top oynad, mutluluk cvltlarnn hakim olduu sokaklar hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inallah gerçekletireceiz. dedi.

Karaaslan, AK Parti Diyarbakr l Bakanln ziyaretinde partililer ve terör maduru vatandalara hitaben yapt konumada, Diyarbakr çok sevdiklerini ve önemsediklerini belirtti.

L BAKANLIINDA TOPLANTI

Son dönemlerde yaananlardan sonra akllar ve fikirlerinin Diyarbakr, rnak ve Hakkaride olduunu, Diyarbakr halknn huzurunu ve mutlu olmasn istediini kaydeden Karaaslan, Türkiyede meru yollarla her eyin elde edilip, çözüme kavutuunu aktard.

Karanlk odaklarn maas olan terör örgütlerinin, en çok bölge insanna zarar verdiini, kentin huzursuzluk ve terör nedeniyle yaanan ykmlar istemediini vurgulayan Karaaslan, Diyarbakr insannn çocuklarnn çok iyi artlarda, iyi okullarda okumasn istediini anlatt.

DYARBAKIRA YÖNELK HAYAL

Terör saldrlarndan dolay zarar gören Sur ilçesini ihya etmek için gecelerini gündüzlerine katarak çaltklarna dikkati çeken Karaaslan, Sur içinin Ben Diyarbakrlym diyen herkesin bir yaanmlnn bulunduunu, sokaklarnda hayatnn bir dönemini geçirdiini, alveri yapt, top oynad bir yer olduunu kaydetti.

Sur içinin medeniyetin beii olduuna iaret eden Karaaslan, bütün ykmlarn kalntlarn kaldracaklarn, ülke ve Sur için çok güzel bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Hiç kimsenin kentin terörle anlmasn istemediini vurgulayan Karaaslan, sözlerini öyle sürdürdü:

Diyarbakr denince kimsenin aklna silahlar, bombalar ve terör örgütleri gelsin istemiyoruz. Bu ehir bunu hak etmiyor. Bu ehir çok daha güzel günleri hak eden bir ehir. Biz de samimiyetle hep birlikte el ele vererek, bunu baaracaz. Sur içinde çok hummal bir çalma devam ediyor. Kültür Bakanl tarihi eserleri onaryor. çevre ve ehircilik Bakanl yeni yaplacak yerler için projelerini hazrlad. Bir taraftan TOK konut sorununu çözmekte. Bir taraftan esnafa yönelik olarak, ticareti canlandrmak için sokak salklatrma çalmalar yaplyor.

ZOR DÖNEMLERDEN GEçYORUZ

Türkiyenin zor bir dönemden geçtiini aktaran Karaaslan, bu ülke üzerine oynanan oyunlarn hepsinin gün yüzüne çktn bildirdi.

Her ehit acsnn sadece o ailenin yüreine deil, herkesin yüreine dütüünü ifade eden Karaaslan, bu topraklarda yaamann, bu corafyaya sahip çkmann ve bunu gelecee tamann sorumluluunu omuzlarnda tadklarn vurgulad.

Ay yldzl bayraklar Diyarbakr sokaklarnda dalgalandkça bu ülkeye hiçbir ey olmaz. diyen Karaaslan, Diyarbakr için Samsun milletvekili olarak bir hayalim var. Sayn Cumhurbakanmzn ve Babakanmzn bir hayali var. O hayalde u, biz Diyarbakr sokaklarnda çocuklarn özgürce kotuu, top oynad, mutluluk cvltlarnn hakim olduu sokaklar hayal ediyoruz. Biz güzel ve mutluluk dolu bahsettiim konularla gündeme gelen efsaneler, medeniyetler ehri, sahabeler ehri bir Diyarbakr hayal ediyoruz. Bu hayalimizi hep birlikte inallah gerçekletireceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git