"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlenecek

Kur'an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla etkinlik düzenlenecek.

Haberler 31.08.2019 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu tarafndan merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Cami yerlekesinde Austos Ay Namaz Ay etkinlikleri kapsamnda 1 Eylül Pazar günü saat 16.30da Hayat Namazla Güzeldir sloganyla etkinlik düzenlenecei belirtildi.

Kuran Nesli Platformunun ilan ettii Austos Ay Namaz Ay etkinlikleri her yl farkl etkinliklerle düzenleniyor. Platform yetkilileri bu yl da 7-10 ya aras çocuklara 15 gün namaz eitimi verdiklerini söyledi.

Düzenlenecek etkinlikle ilgili açklamalarda bulunan Kuran Nesli Platformu Diyarbakr koordinatörlerinden Nihat Bünül, etkinliin amac ve içerii hakknda bilgi verdi.

Bünül, Kuran Nesli Platformu olarak austos ayn namaz ay olarak ilan etmitik. Bu kapsamda 7-10 ya aras çocuklara, namaz nasl klnr ve namazn adab gibi eitimlerin verildii 15 günlük bir program yaptk. nallah pazar günü saat 16.30da bir etkinlik ile taçlandrmay düünüyoruz. Bundan dolay tüm kardelerimizden e, dost, akraba, komularyla beraber bu programa katlmalarn bekliyoruz. dedi.

Hayat Namazla Güzeldir etkinliine tüm halkmz bekliyoruz

Hayat Namazla Güzeldir temasn Kuran- Kerimin bir ayetinden yola çkarak belirlediklerini aktaran Bünül, Allah-u Teala toplumun fuhuattan ve münkerattan kurtulmas için yegane reçetenin namaz olduunu, hayatn namaz ile güzel olacan söylüyor. Bugün tüm dünya toplumlarnn beklentisi hayat nasl güzelletirebiliriz? Gençleri bu münkerattan nasl muhafaza edebiliriz? Rabbimiz zaten bunun cevabn bize vermi. Toplumun münkerat ve fuhuatna engel olabilecek yegane reçete, toplumun günde 5 kez Allah ile bulumas olduunu kendisi söylediinden dolay bizlerde birer Müslüman fert olarak bu toplumun kurtuluunun gençlerimize namaz kldrtarak olduuna inanyoruz. ifadelerini kulland.

Toplumun, namaz ayakta tutmas durumunda skntlarn birçoundan kurtulacana dikkat çeken Bünül, Ailelerin birinci önceliinin çocuklarn namazlarna önem vermeleri gerektiini düünüyoruz. Diploma merasiminde insanlarn çocuklarnn diplomalarna sevinmeleri gibi aslnda en büyük sevinci çocuklarnn namaz klarken görmeleridir. Yapacamz program da bir diploma merasimi olarak görüp en mutlu günü olmas niyetiyle gelmelerini istiyoruz. eklinde konutu.

Bünül, Kuran Nesli Platformu olarak, evlerimizde ve camilerimizde çocuklar eitimden geçirdik. nallah diplomayla taçlandrmasn da Hazreti Süleyman yerlekesinde göreceiz. Halkmzn bu etkinlie icabet etmelerini bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git