Hazro pususu İzmir'e uzandı

Hazro'da Muhtar ile babasının öldürülmesi olayının detayları ortaya çıktı. Silahlı saldırı yüzlerce öğrencinin gözleri önünde yaşanırken, ölen muhtarın İzmir'deki kardeşi gözaltına alındı.

Haberler 29.05.2019 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün Diyarbakrn Hazro ilçesinde, Köy Muhtar ve güvenlik koruyucu ile babasnn öldürüldüü, 2 kiinin de yaraland minibüsün, Krmata lkokulundan evlerine gitmek için çkan örencilerin gözü önünde tarand ortaya çkt. Silahl saldrnn ardndan oluturulan özel ekip, 1 üpheliyi yakalarken, muhtar Hasan (34) ile babas Piresin Bkmn (57) cenazeleri topraa verildi. Saldrnn zmirde aile içi kavgadan kaynakland ortaya çkarken, zmirde darp edildikten sonra yaamn yitiren Hayrettin kilikin, Hazro ilçesinde oturduklar belirlenen kardeleri S. ve K.. ile S..nin iki olunun üpheli olarak arand örenildi.

ÖLDÜRÜLEN KORUCUNUN KARDELER ZMRDE GÖZALTINDA

Diyarbakrn Hazro ilçesinde minibüse düzenlenen silahl saldrda, ayn zamanda güvenlik korucusu olan Meebalar köyü muhtar Hasan Bkm ile babas Piresin Bkmn (57) öldüü, ei Emine Bkm ve 7 yandaki olu Ahmet Bkmn da yaraland saldrnn zmirde aile içi kavgadan kaynakland ortaya çkt.

ENN KARDELER TARAFINDAN DÖVÜLDÜ, HASTANEDE ÖLDÜ

zmirin Güzelbahçe ilçesi 655 sokakta geçtiimiz günlerde meydana gelen olayda Hayrettin kilikin tartt ei S..yi darp etmesi aile içinde huzursuzlua neden oldu. ddiaya göre S.., durumu Diyarbakrn Hazro ayn zaman güvenlik korucusu olan aabeyi Hasan Bkma einden iddet gördüünü anlatt. Bunun üzerine Hasan Bkm, kardeleri M.B.(18) ile M.B.yi (22), zmire gönderdi. Kz kardelerinin evine gelen M.B.(18) ile M.B.(22), çkan tartmann ardndan eniteleri Hayrettin kiliki sopayla döverek hastanelik etti. Olayda ar yaralanan Hayrettin kilik, 9 Eylül Tp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada tedaviye alnan kilik, yaplan müdahalelere ramen kurtarlamad. Pide ustas olan 3 çocuk babas kilikin cenazesi, savcnn incelemesinin ardndan otopsi yaplmak üzere zmir Adli Tp Kurumu morguna kaldrld. Polis olayla ilgili kilikin ei S.. ile einin kardelerini gözaltna alnd.

ZMRDEK CNAYET DYARBAKIRA UZANDI

Hayrettin kilikin ölümünün ardndan Diyarbakrn Hazro ilçesine bal Meeba Köyünde oturan köy muhtar ve güvenlik korucusu Hasan Bkmn kulland minibüs silahl saldrya urad. Saldrda Hasan Bkm ile babas Piresin Bkm (57) yaamn yitirirken, ei Emine ve olu Ahmet Bkm (7) yaraland. Saldr ile ilgili inceleme balatan güvenlik güçleri olayn zmirde oturan aile yaknlar ile ilgili olduunu belirledi. Silahl saldr ile ilgili yürütülen soruturmada zmirde darp edildikten sonra yaamn yitiren Hayrettin kilikin, Hazro ilçesinde oturduklar belirlenen kardeleri S. ve K.. ile S..nin iki olunun üpheli olarak arand örenildi.

ÖRENCLERN GÖZLER ÖNÜNDE YAANDI

Saldry gerçekletiren kii ya da kiilerin yakalanmas için jandarma bünyesinde özel ekip oluturuldu. Mahalledeki çok sayda kiinin ifadesine bavurulurken, kamera kaytlar incelemeye alnd. Yaplan çalma sonucu üphelilerden Kerim ., yakalanarak, gözaltna alnd. Dier üphelilerin yakalanmas için de balatlan çalmalarn sürdürüldüü belirtildi.

TOPRAA VERLDLER

Öte yandan güvenlik korucusu da olan muhtar Hasan Bkm ile babas Piresin Bkmn cenazeleri, otopsi sonras yaknlarnca teslim alnd. Baba- oulun cenazeleri, Meebalar Mahallesinde topraa verildi. Saldrdan yaral kurtulan muhtarn ei Emine ve olu Ahmet Bkmn tedavilerinin de hastanede sürdürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git