Hazro'da PKK Vurgun Yedi!

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın şehit edilmesi olayının faili terörist Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 işbirlikçi yakalandı

Haberler 18.11.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hazro ilçesinde güvenlik güçleri ve PKK mensuplar arasndaki çatmada, Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlcann ehit edilmesi olaynn faili örgüt üyesi Tan Memi ile birlikte 2 PKKl etkisiz hale getirildi.

KANLARI YERDE KALMADI

Valilikten yaplan açklamaya göre, Hazro ilçesinin Krmata köyü mülki snrlar içerisinde yol kontrol ve arama noktasnda dün 18.30 sralarnda örgüt mensuplar ile çkan çatma sonucunda Silvan ilçe merkezinde 3 Ekimde Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlcann ehit edilmesi olaynn faili Xebat kod isimli Tan Memi ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 örgüt ibirlikçisi yakaland.

Etkisiz hale getirilen örgüt üyeleriyle birlikte 2 kalanikof, 8 arjör, 240 fiek, tabanca ve el bombas ele geçirildi. Hazro Cumhuriyet Basavclna bilgi verilmesinin ardndan delil niteliindeki silah, mühimmat, malzemeler ile teröristlerce kullanlan araç muhafaza altna alnarak soruturmaya baland.

PATLAYICI BULUNDU

Ayrca, Hazro ilçesinin Gedikalan köyü mülki snrlar içerisindeki ta oca civarndaki yola teröristlerce el yapm patlaycnn döendiine ilikin yaplan ihbar üzerine dün gerekli güvenlik önlemlerinin alnmasnn ardndan bir ksm topraa gömülü, bir ksm darda kalm vaziyette 16 rulo halinde 4 bin metre infilakl fitil, 2 bin 310 elektrikli fünye, 31 ateleme anahtar, 16 dijital saatli ateleme düzenei, 15 kilo 600 gram plastik patlayc bulundu. Patlayc düzenek, olay yerinde imha edildi.

Kaçtklar deerlendirilen teröristlerin yakalanmas için operasyonlar sürüyor.

BSML BÖLGESNDE

Öte yandan, Bismil ilçesinin Tepe köyü Gergeri Tepe mevkisinde dün düzenlenen operasyonda, tarlaya gömülü LPG tank içerisinde 12 anti-tank roketatar mühimmat ile 12 sevk fiei bulundu.

Roketatar mühimmat ile sevk fiekleri cumhuriyet savclnn talimat dorultusunda Patlayc Madde mha Timi (PAMT) tarafndan emniyetli bir ekilde yerinde tahrip edildi.

Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edildii vurguland.

SRTTEK çATIMA

Siirtte PKKya yönelik operasyonda biri kadn 3 PKKl etkisiz hale getirildi.

Valilikten yaplan açklamada, dün saat 17.00 sralarnda merkez Ormanard köyü krsalnda operasyonel faaliyet yürüten l Jandarma Komutanlna bal komando ve güvenlik korucusu timinin bulunduu bölgeye PKK mensuplarnca taciz atei açlmas sonucu bölgede operasyon balatld bildirildi. Havann aydnlanmasyla iz takip köpei ile bölgede yaplan aramada, operasyonda dere yatanda biri kadn 3 teröristin etkisiz hale getirildiinin tespit edildii belirtilen açklamada, operasyonda ayrca 2 kalanikof piyade tüfei, RPG-7 roketatar, 3 el bombas, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git