HDP binayı terk etti!

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki kararlı eylemi, HDP'lileri bitirme noktasına getirdi. Partililerin, uzun bir süredir il binasına gelmediği öğrenildi.

Haberler 17.03.2021 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrlan ailelerin HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki kararl eylemi, HDPlileri bitirme noktasna getirdi. Partililerin, uzun bir süredir il binasna gelmedii örenildi.

Diyarbakrda HDP il binas önündeki ailelerin evlat nöbeti kararl bir ekilde sürüyor. 561 gündür eylemlerine devam eden aileler, HDPlilerin eylemlerinden rahatsz olduklarndan dolay parti binasna gelmediini kaydetti. Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 7 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için evlat nöbeti eylemine katlan Zümrüt Salim, evlatlarna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Anneler burada HDP nerede diye soran Salim, 7 yldr benim olum gitmi ben olumun hasretini çekiyorum. Anneler burada HDP nerede? HDPliler bizlerin bu kararl duruuna dayanamayp gittiler. Bizi görmemek için kaçtlar, çünkü suçluydular bu yüzden dayanamayp kaçtlar. Onlarn bizlerin yanna gelmesini ve bizlere açklama yapmasn bekliyoruz. Bizim evlatlarmz dada, onlarn çocuklar ise özel okul okuyorlar. Bizlere neden bu zulmü çektiriyorlar. Allah onlar kahru perian etsin. Bu dünyada da öbür dünyada da elimiz onlarn yakasnda olacak dedi.

Olum, HDPliler bizlere dayanamayp kaçp gittiler

Eylemlerinde ve çocuklar almakta kararl olduklarn vurgulayan anne Salim, Biz eylemimizde kararlyz, ya burada öleceiz ya da evlatlarmz alacaz. Oluma da sesleniyorum, olum Hamza, beni görüyor ve duyuyorsan arkadalarnla birlikte kaçn gelin. Hapis yok ve ceza yok. Söz Allah rzas için çk gel. Bak biz HDP önündeyiz, HDPliler bizlere dayanamayp kaçp gittiler. çünkü hakszdrlar. Haksz olanlar öyle oluyor. Olum sen yanl yoldasn dön gel diye konutu.

Ana Sayfaya Git